Een winterdag in de Langhe

0
336

Gisteren was mooi weer voorspeld, met af en toe een wolkje, … een ideale dag dus om even onze wijnvoorraad weer op peil te brengen en tegelijk een mooie rondrit te maken.

We vertrokken richting Todocco, een religieuze plek, maar waar ook picknickplekjes zijn met zicht op de Alpen.  De lucht was helder genoeg dat ook wij de besneeuwde toppen te zien kregen.

  

Daarna trokken we richting Cortemilia.  Na 6 jaar op minder dan een half uur van dit stadje te wonen, was het hoog tijd om eens richting Middelleeuwse toren, ruines en omwalling te wandelen.  Een kort pad omhoog bracht ons ter plaatse en we genoten er van het uitzicht en de eenzaamheid.  Een toeristische trekpleister lijkt het niet te zijn, want nergens staat het pad naar de toren aangeduid. 

Ook bezochten we er even verderop de tuin van Ecomuseum Monteoliveto dat uiteraard gesloten was (en zelfs in stellingen stond).  Van daaruit heb je eigenlijk het mooiste zicht op de Middeleeuwse site van Cortemilia. 

Na wat omzwervingen via kleine dorpjes belandden we "toevallig" in Bossolasco.  En daar was ons  hoogtepunt niet de prachtige vergezichten (die er uiteraard ook zijn) en het schattige dorpje, maar de lokale "pasticceria".  Tja, de liefde voor onze streek gaat ook door de maag. Lachend

 

En toen was het tijd om terug te keren via Torre Bormida.  Hier heb je een openlucht zwembad, kun je een aangename boswandeling maken of een pizza eten, maar vooral : de liefste wijnboer van de Langhe heeft zich hier gevestigd, nl. Lorenzo.  Hij spreekt geen woord Engels, maar toch is hij geliefd bij onze gasten, de taal van de wijn is namelijk internationaal en de zijne spreekt boekdelen.  Wie in de buurt is, aarzel niet en breng een bezoekje aan wijnboerderij Canonica in Torre Bormida om zijn Nebbiolo, Barbera, Arneis en vele andere wijnen te proeven en natuurlijk ook te kopen.  Doe Lorenzo vele groetjes van ons ! (best op afspraak, http://www.canonicavini.it)

(Natascha)