Een wijnbad aan de Slow Food universiteit

0
3

Een tijdje geleden hoorde ik via via dat de Gastronomische Universiteit in Pollenzo (gesticht door de Slow Food beweging) een gratis wijncursus organiseerde voor mensen uit de wijnwereld.

Ik moet toegeven, ik had niet onmiddellijk het gevoel tot de doelgroep te behoren, we zijn tenslotte een lavendelboerderij, maar ondertussen hebben we al geleerd: "wie niet waagt, niet wint".

En zo startte een drukke correspondentie met de Slow Food Universiteit.  Zij zijn namelijk ook niet van gisteren en voerden een grondige selectie, waarbij ik uit de boot viel.  Na lang aandringen wilden ze met toch op de reservelijst zetten, mailden ze mij, denkende dat hiermee de kous af was Lachend.   Toen ik hen vorige week opnieuw mailde om te horen of er geen afzeggingen waren, kreeg ik een vriendelijk antwoordje dat dat helaas niet het geval was.  Dus, het was tijd om op te geven.

Tot ik gisteren om 17 uur een mailtje kreeg van Rose , een hele vriendelijke Amerikaanse die ik via internet leerde kennen en die wel ingeschreven was geraakt in de cursus.  Zij was gestrand in New York en zou het niet meer halen èn ze vroeg of ik haar plaats niet wou innemen.  Dat hoefde ze me natuurlijk geen 2x te zeggen !

(Meer over Rose O'Dell King : http://www.news-press.com/article/20100217/COLUMNISTS49/100216071/1177/COLUMNISTS49)

En zo kwam het dat ik 3 uur na het lezen van haar mail, glunderend genoot van een heerlijk diner met een internationaal gezelschap wijnkenners en dat terwijl ik 's morgens nog op mijn knieën een terras aan het metselen was. 

De wijnen bij het diner waren allemaal van La Spinetta: een Langhe bianco, Barbera d'Asti, Barbaresco en Moscato d'Asti.  De enthousiaste wijnmaker, Giorgio Rivetti, hield ons gezelschap en het was echt leuk te zien hoe hij met passie over wijnen spreekt.  Meer info: http://www.la-spinetta.com.  

Een hele mooie start van dit wijnavontuur !

Op de planning vandaag: in La Banca del Vino krijgen we les in de geschiedenis van de wijnen van Piemonte, 's middags is er lunch (met uiteraard aangepaste streekwijnen) en daarna gaan we op uitstap richting Dogliani.

(Natascha)