Een passie voor wijn

0
316

Onlangs bezochten we een nieuwe wijnboerin die Natascha had leren kennen via haar wijncursus van slowfood, Anna Maria Abbona.

Piemonte wijn - Anna Maria Abbona

Een adresje op een leuke locatie, perfect combineerbaar met een rondrit naar Alba of Barolo én met een dame die vol passie haar heerlijke wijnen aanprijst en dat ook nog in het Engels en redelijk perfect Duits. Wat kan je meer wensen?

Anna Maria Abbona

Ze liet ons alle variëteiten aan Dolcetto proeven, van de ‘gewone’ Langhe tot een Dogliani van 2004 en sprak er met zoveel hartstocht over dat je niet anders kon dan ze lekker vinden (dat waren ze trouwens ook, voor mij vooral de Dogliani’s).

Het was echter duidelijk dat het bij Anna Maria niet enkel over de smaak van wijn ging maar over veel en veel meer: gedrevenheid, gevoel, verbondenheid met de natuur, overtuiging, kortom die dingen die het leven de moeite waard maken.

Ze noemde de Dolcetto druif zelfs de Ré van de streek -the King- omdat het de typische Piemontese druif is die hier al sedert meer dan 800 jaar in wijn wordt omgetoverd en Anna Maria grote fan is van de plaatselijke producten heeft, zeker als ze er dan nog de historische banden met de lokale tradities kan bijvertellen.

Anna Maria Abbone

Schitterende wijn, schitterend plekje, schitterende vrouw met een zeer gezonde visie op het leven, soms valt alles op het juiste moment in de juiste plooi en drink je niet enkel lekkere wijn maar besef je ook dat het altijd om meer zou moeten gaan dan de juiste verhouding tannines of kruiden. Geloof in wat je doet is uiteindelijk het belangrijkste.

Wil je meer weten over de wijnen van Anna Maria Abbona?  Surf dan naar: http://www.annamariabbona.it

(Nicolas)