Activiteiten september 2015

0
20
De laatste zomermaand (hier trouwens nog steeds fantastisch weer) en ook boordevol activiteiten, aan jullie de keuze :
  • Zaterdag & zondag  5-6 september feest ons buurdorp Spigno Monferrato: de klassieke ingrediënten (lekker eten, dansen …) maar ook enkele bijzondere leuke initiatieven zoals ‘kunst in het dorp’, een openluchttentoonstelling doorheen de oude dorpskern.
  • Van vrijdag 11 tot zondag 20 september : Douja d’Or in Asti, één van de belangrijkste wijneventen uit de streek en vermits het oogstmaand is van de druiven is dit het perfecte moment om je onder te dompelen in deze heerlijke drank. Wijn proeven, muziek, theater, eten, kraampjes, optredens, (zeker tijdens het eerste weekend want dan is er in Asti ook nog eens ‘festival delle sagre’, ambiance verzekerd)…. en uiteraard ‘onze’ wijnboer Lorenzo zijn prijsbeest, de  biologische Nebbiolo in 2011 beloond met een Gouden Douja, uittesten.
  • Als het kan nog ‘beter’ is ‘Cheeeeeeeeeeeeeeeeese’, de unieke tweejaarlijkse kaasbeurs in Bra waar je werkelijk elke zichzelf respecterende kaas uit de wereld kan proeven. Van 18 tot 21 september heb je geen keus, kaas kaas kaas…..
  • Vermist het in september ‘vendemmia’ is, het binnenhalen van de druiven en het begin van het proces van wijn maken zijn er overal wijnfeesten, op zondag 13 september moet je zowel in Dogliani als in Barolo, op 26 september in Canelli en Asti en op 27 september in Alba, wederom geen keus, wijn, wijn, wijn
  • Voor wie het eens wat anders mag zijn, zondag 20 september staat Ceva in het teken van de paddestoelen 
  • En nog een top of the bill, de Palio d’Asti op zondag 20/09, één van de grootste en belangrijkste Palio’s van Italië (middeleeuwse paarden’races’ binnen de oude binnenstad waarbij de diverse dorpswijken elkaars rivaal zijn) en echt wel de moeite
Palio d'Asti
  • Tot slot op 12 en 13 september, ‘Festa delle Feste’ in Acqui Terme waar alle specialiteiten uit de omringende dorpen aan verschillende standen geserveerd worden, samen met overal optredens, straatanimatie, veel volk en alle winkels open tot een stuk in de nacht. Een halfuurtje rijden van onze agriturismo en een zeer aangename ervaring.
Na deze maand komt de herfst eraan hetgeen in onze streek een waar festijn is voor de foodies onder jullie, paddestoelen, wildmenu’s met hert, everzwijn, haas, rode wijn, witte truffels, … kortom, heerlijk eten en drinken en bijhorende activiteiten, zeker de moeite waard ‘herfst in Piemonte’.
 
Maar eerst nog wat nagenieten van de zomer!
 
(Nicolas)