Activiteiten mei

0
67

Yep, de eerste week is wel al voorbij maar onder het motto beter laat dan nooit een overzichtje van alles wat er in onze buurt te beleven valt de komende weken.

 

Voor ons is alvast het belangrijkste dat onze agriturismo volgende week helemaal afgehuurd is door Alina & Lambrecht en hun familie omdat ze op onze heuvel komen trouwen! Ze brengen zelfs hun eigen priester uit België mee om een huwelijksmis te houden in ons kapelletje naast de toren, een sprookjeshuwelijk op een droomplekje, wat zou er dan nog mis kunnen gaan, fotoreportage volgt uiteraard!

 

Dit weekend is er in Nizza Monferrato de jaarlijkse wijnbeurs ‘Nizza è Barbera’, wij gingen er al twee jaar op rij naartoe en voor wie houdt van een hapje en een drankje een absolute aanrader.

 

Volgend weekend is er zowel in Alba als in Cairo Montenotte (kwartiertje van bij ons) ‘Earth Market’ met allemaal lokale bio specialiteiten. De meer sportieve medemens kan op zondag naar de kust vermits er in Noli (charmant kustdorpje trouwens) een wandeling wordt georganiseerd die ooit door Dante werd beschreven, vandaar de naam ‘passeggiata Dantesca’.

 

Nog sportiever wordt het op 21 en 22 mei vermits er dan een heus mountainbike evenement is in Finale Ligure, een stadje aan de Ligurische kust dat op zich reeds een bezoekje waard is. Demonstraties, optredens, kinderanimatie en als top of the bill een heuse wedstrijd van maar liefst 24 uur!

Voor wie moe wordt bij het idee alleen is er een waardig alternatief in Varazze, wederom een aantrekkelijke plek aan zee waar hetzelfde weekend een oldtimer beurs en optocht doorgaat.  Wie de oude Italiaanse Lancia’s, Alfa Romeo’s en Fiats een beetje voor zich ziet weet dat zo een bijeenkomst werkelijk een streling voor het oog is, meestal ronduit prachtige wagens met meestal even markante eigenaars.

 

Opnieuw in Genova (na Euro Flora in april) gaat een beurs door waar onze streek erg naar uitkijkt, Slow Fish (tweejaarlijks, van 27 tot 30 mei), zoals de naam het zegt een festijn rond vis in de schoot van de wereldvermaarde Slow food beweging.

 

Dichter bij huis (Verdita dan toch) en minder groots maar meestal zeer de moeite waard twee feestjes rond eten en drinken, in Rocchetta di Cairo is het middeleeuws feest terwijl in Cremolino een gastronomische wandeling doorgaat, tien kilometer met op elke tussenstop een andere lekkernij.

 

(Nicolas)