Activiteiten april 2012

0
566

Vanaf volgende woensdag start ons nieuwe seizoen, de winterperiode is nu definitief achter de rug en we zijn helemaal klaar voor onze nieuwe gasten.

Naar goede traditie bij het begin van elke maand een overzicht van de belangrijkste of naar onze mening meest interessante uitstapjes, zo kan iedereen die de volgende maand bij ons komt nog meer uitkijken naar wat er in onze mooie streek aan extraatjes te beleven valt.

Op vrijdagavond 6 april is er in Savona de ‘Processione del Venerdì Santo’, dit uiteraard naar aanleiding van Pasen. Eerst de oude binnenstad verkennen, een aperitiefje met uitgebreid buffet zoeken en dan naar deze processie kijken, het klinkt als een aangename avond.

(http://www.ivg.it/2012/03/savona-ecco-tutti-i-dettagli-sulla-processione-del-venerdi-santo/)

Op Pasen zelf is een middaglunch bijna een verplichting, elk zichzelf respecterend restaurant zet die dag zijn beste beentje voor en maakt een aangepast menu, altijd zal er wel iets met ei bij de antipasti zijn, bijna overal is er een hoofdgerecht met lamsvlees, de prijzen variëren tussen 30 en 40 euro, meestal wijnen inbegrepen. Als je zin hebt in gezellige drukte tussen echte Italiaanse families met lekker eten moet je dit zeker in je agenda aanduiden.

Een weekend later is er de driedaagse Floreale 2012 in de citadel van Alessandria, de geur van de lente, bloemen en fruit a volonté, gratis toegang.

(http://www.oggicronaca.it/2011/04/17/alessandria-successo-di-%E2%80%9Cfloreale%E2%80%9D-vistata-da-piu-di-110-mila-persone-in-tre-giorni/)

Nog een weekend later komen de wijnliefhebbers aan bod, in Castiglione Falletto en in Castello di Serralunga d'Alba wordt de Barolo 2008 voorgesteld en kan iedereen naar hartenlust deze topwijn proeven en vergelijken, een aanrader.


In dezelfde sfeer is er van 27 april tot 1 mei Vinum in Alba, een festival van smaak en wijn doorheen de ganse oude binnenstad, een klassieker en must voor wie van lekker eten en drinken houdt.

Het is ook de maand van lentebeurzen en markten, zo is er reeds op 1 april lentebeurs in Asti, in Mondovi gaat deze beurs door op 14 en 15 april, is er op 7 april aan de kust in Loano ‘Mercatino degli artigiani’ en op zondag 15 april in Nizza Monferrato ‘Mercatino dell'antiquariato e dell'agricoltura’, op zondagochtend 22 april is er in Acqui Terme brocante en prullaria markt..

Voor de wandelaars onder onze gasten gaat op zondag 22 april in Monastero Bormida de ‘Giro delle Cinque Torri’ door, een mooie maar meer dan pittige tocht voor de geoefende wandelaar.

(http://www.regione.piemonte.it/parchi/ppweb/rivista/2008/181/torri.htm)

Op cultureel vlak is de overzichtstentoonstelling ‘Van Gogh en Gaughin’ in het Palazzo Ducale in Genova, eventueel in combinatie met een stadsbezoek zeker een aanrader!

Last but not least is er op 14 april in Acqui Terme vanaf 18u30 voorstelling van klassieke en oldtimer auto’s die op zondag een rit door de streek gaan doen, altijd zalig om de trotse eigenaars naast hun maniakaal en perfect onderhouden karretjes te zien blinken.

Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd wandelen met onze wandelgps of fietsen met onze mountainbikes of doodgewoon luieren in onze tuin, al dan niet met een goed boek, eventueel afgewisseld met een partijtje tafeltennis of een bubbelbad.

(Nicolas)