Wim Klever in het Amsterdamse De Pintohuis

0
549

Gisterenavond, maandag 14 december, gaf Wim Klever voor de Amsterdamse Spinoza Kring in het De Pintohuis een lezing die vooral over zijn boek ‘Mannen rond Spinoza’ zou gaan en ook wel ging, maar Klever zei dat hij bij nader inzien liever over John Locke en zijn afhankelijkheid van Spinoza had gesproken.

Haije Bouwman stuurde mij voor dit weblog enige foto´s en een kort verslagje aan de hand van de aantekeningen die hij maakte, waarvoor ik hem hierbij hartelijk dank. Ik was niet in staat de avondbijeenkomst bij te wonen – daarvoor ligt Maastricht voor wie van het openbaar vervoer afhankelijk is, toch te ver van Amsterdam. Uiteraard betreft dit verslagje een persoonlijke selectie, waarin onjuistheden kunnen voorkomen, zo stelt Haije. Maar ik moet zeggen dat ik erg veel herken van onderwerpen en standpunten die ook op een of andere manier in dit weblog en in teksten van Klever op benedictusdespinoza.nl aan de orde waren.

Klever bedankte de ASK voor de uitnodiging en koppelde daar direct aan vast dat hij ‘al 20 jaar niet door de VHSH uitgenodigd wordt bij officiële gelegenheden’. Wrok daarover is hem niet bespaard gebleven: ‘ik ben ook een mens’.