Weeral een halve marathon

0
28
Net als vorig jaar heb ik beslist de winter te gebruiken om te trainen voor een halve marathon, in april 2015 liep ik “La Mezza di Genova” en nu ga ik voor de halve van Imperia op 28 februari (http://www.imperiacorre.it/)
 
Imperia Half-Marathon 
Vorig jaar was het doel de 21 km rond te krijgen onder de 2 uur (lukte net, 1u59’), nu wil ik beter proberen dan toen, 1u58’30” lijkt me ideaal.
Het grootste probleem is dat ik het deze keer zonder looppartner moet doen. Vorig jaar liep Marc met mij mee in Genova zodat we vanop afstand (hij in Nederland, ik in Italie) samen trainden en zo regelmatig onze trainingsschema’s konden vergelijken en onze vooruitgang bespraken, hetgeen vooral ik hard nodig had ter motivatie, het dreigde anders soms ‘te koud’ of ‘te lastig’ of ‘te saai’ te worden maar als ik dan een berichtje uit het verre Nederland kreeg dat hij net vlot 15 km had afgewerkt, sprong ik in mijn loopschoenen om minstens even goed te doen.
 
Half marathon Genova 
Mijn loopmaatje was zich aan het voorbereiden op de halve marathon van Milaan maar heeft een miltblessure opgelopen en mag zich gedurende 6 maanden niet overbelasten, dus I’m on my own…….
Voorlopig lukt het nog steeds, zit aan 14,5 km ‘op tempo’ en heb nog precies 5 weken om daar nog ongeveer 6 km bij te trainen, mochten er alsnog andere ‘loopfans’ zin hebben in een biljartvlak parcours langs de kust om één of andere persoonlijke besttijd neer te zetten, ik tracht de administratieve rompslomp van de inschrijving voor jou te realiseren en je kan dan op onze agriturismo logeren, de ‘deal’ met Marc vorig jaar was dat als we er alle twee zouden in slagen die vele kilometers af te werken beneden de 2 uur was zijn verblijf van 3 nachten bij ons gratis (hij liep nog 1 minuut sneller dan ik), Natascha vindt vast wel weer iets uit om jullie extra te motiveren.
Je mag natuurlijk ook gewoon zoals Natascha en Joy komen supporteren en ’s middags een lekkere zondagslunch doen aan ’t zeetje!
 
(Nicolas)