Website Bijlmer Spinoza Festival online

0
397

     

Al eerder, op 10 dec. 2008, werd op dit weblog melding gemaakt van de komende Spinoza Kunst Manifestatie in Amsterdam, getiteld My Name Is Spinoza. En nog eerder, op 4 mei 2008, werd op dit weblog al een bericht gemaakt over de aangekondigde komst van Thomas Hirschhorn naar Amsterdam-Zuid. En nog voordat ook maar iets bekend was, stelde ik toen de vraag: Maakt installatie-kunstenaar Thomas Hirschhorn weer een Spinoza Monument? Het antwoord is dus ´ja´ – en hoe!

De precieze data van Open Source Amsterdam Zuid-Oost zijn inmiddels bekend: van 9 mei tot 11 juli 2009.
Op 9 mei 2009 opent de Straat van Sculpturen haar eerste kunstmanifestatie: Open Source. Twintig internationale kunstenaars maken een kunstwerk. Vijftien werken zijn tijdelijk (voor 2 maanden of maximaal 4 jaar), vijf werken blijven permanent staan. De route loopt van metrostation Amsterdam Kraaiennest naar station Amsterdam Arena. De bezoeker kan wandelen (of fietsen of met de tuk-tuk) langs de kunstwerken. De werken zijn onder andere van beroemde kunstenaars als Thomas Hirschhorn, Pascale Martine Tayou, Jennifer Alora en Guillermo Calzadilla. De manifestatie is gekoppeld aan theatervoorstellingen, muziek, film, lezingen en discussies. Vrijwel alle scholen in de Bijlmermeer hebben hun lesprogramma’s in culturele en kunstzinnige vorming verbonden aan De Straat. Kunstenaars voeren projecten uit samen met de bewoners en de plaatselijke middenstand.  

Het Bijlmer Spinoza Festival, 'een kunstwerk van Thomas Hirschhorn’, maakt hier deel van uit – met eigen data: 2 mei tot 28 juni 2009 – met optredens van bewoners, met horeca uit het gebied en met dagelijkse uitzendingen van Radio Zuidoost.

De speciale website van het Bijlmer Spinoza Festival is inmiddels opengesteld en zal regelmatig worden geüpdate.

[Op de sites spinozamanifestatie, OpenSourceAmsterdam of Straat van Sculpturen is dit nieuws momenteel nog niet te vinden]