verzoeklog Emmelinda

0
409

 Zelf heb ik al eens een log geschreven over het fenomeen "kerstkaarten schrijven". Wie wel, wie niet, waarom mensen (terwijl een boel hier een hekel aan hebben) tóch blijven schrijven naar tante Annie terwijl ze die nooit zien en waarom men wel de buuf een kaart sturen terwijl ze er nauwelijks een woord mee wisselen terwijl die leuke verkoper waar men zo lang mee babbelt in de supermarkt er geen krijgt? Of een hele andere invulling. Kun je hier iets mee? Anders verzin ik wel iets anders 😉

Ik heb helaas niet (meer) zoveel met kerstmis en het hele circus wat daarom heen is gebouwd.

Emmelinda: ik wil eerst even een ‘uitstapje' maken naar Carnaval. Het is gegeven dat met Carnaval hier in Limburg iedereen opeens (vaak onder invloed van alcohol) ‘vriendelijk' tegen je doet als je uitgaat. Mensen die normaal te beroerd zijn om je goedendag te zeggen, gaan dan met je hossen, dansen en springen…..ik kan daar niks mee, misschien zegt dat ook wel wat over mij.

Waar wilde ik nu ook alweer heen? Let me think ….O ja…..je verzoeklog over kerstkaarten.

Nou, met kerst krijg ik soms kaarten van mensen die me het hele jaar nauwelijks iets zeggen, die mensen zijn dan vaak ook nog eens te beroerd om iets persoonlijks op een kaart te schrijven.
Op de buitenkant, voorgedrukt: "een zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar'.
Binnen d'r in staat dan vaak niet meer dan de naam(en) van de afzender. Van zo'n kerstkaart krijg ik een beetje hetzelfde gevoel als het ‘gespeelde hos, spring en kom-met me-dansen-gedrag' tijdens de carnaval.
Heel erg vind ik die powerpointjes die ze je doorsturen, met engeltjes erop, die al 20 keer zijn doorgestuurd (FW FW FW………doorsturen,doorrrrrrrrsturen).

Wel leuk: vind ik het om  van die persoonlijke handgeschreven kaarten te krijgen en ook die zelfgemaakte e-cards. In beide soort kaarten zit ook vaak heel wat creativiteit  en dat vat ik dan weer op als: "he iemand heeft even ECHT aan mij zitten denken, wat lief!" Die maken me wél heeeeeeeeel erg blij


Zelf ik heb dit jaar ongeveer 15 papieren kaarten gestuurd: naar enkele leuke, inspirerende collega's en enkele vrienden die het hele jaar vriend zijn. In mijn slordigheid ben ik vast enkele lieve mensen vergeten, of weet ik het adres niet eens…..dat is weer mijn ‘makke' dan.
Maar op de kerstkaarten die ik stuur, probeer ik dan wel iets persoonlijks, iets ‘warms', iets wat ik oprecht meen te schrijven. Dáár is zo'n kaart toch voor bedoeld?
Daarnaast heb ik een stuk of 10 e-cards verstuurd.

Ik vind het goed dat hoor mij weer eens  preken gatsie we met kerst even stilstaan bij een betere wereld enzo, maar waarom zijn we de rest van het jaar niet bezig met wereldvrede, liefde voor je medemens en dergelijke…..snap je een beetje het dubbele gevoel dat ik heb met kerst(kaarten)?

Rare vogel die Morris, he? Gaat ie Carnaval erbij halen met kerst! Zou hij een psychiatrische achtergrond hebben? Je gaat het bijna denken ………valt nog mee dat hij niet schrijft dat kerst aan het verworden is tot een geïnstitutionaliseerd feest.

Morris©

Ps: Een geweldige kerst toegewenst allemaal!