Van Moira Gatens Spinoza Leerstoel-lezingen is boekje verschenen

0
41

 In het kader van de Amsterdamse Spinoza Leerstoel hield professor Moira Gatens op 22 april en 20 mei 2010 twee lezingen onder de titel “Spinoza’s Hard Path to Freedom”. Daarin verwerkte ze haar studie over George Eliot en Spinoza. [Zie dit blog van 5 dec. 2009]

Ik verwachtte dat het boekje toch wel na de zomer van dit jaar zou uitkomen. Vaak ging ik eens ging kijken bij Uitgeverij Van Gorcum op de pagina waar de ‘Spinoza Lectures’ bij elkaar staan, of het er al bij stond, maar steeds tevergeefs. Tot ik vandaag nog eens elders op die website ging kijken en nu blijkt uit de pagina met ‘20 meest recente uitgaven’ dit boekje van Moira Gatens reeds verschenen te zijn.

Het is het eerste boekje in de reeks ‘Spinoza Lectures’ waarin het ook over Spinoza gaat. Ik  geeft het graag door aan de geïnteresseerde bezoekers van dit weblog.

Van de lezing die ze in 2010 bij de jaarvergadering in 2010 van de Ver. Het Spinozahuis hield, waarbij ze ook over George Eliot sprak, mogen we te zijner tijd ook nog een uitgave verwachten.

Hierna de uitgeverstekst over het boekje: