tuinvisie enzo

0
371

Zo daar ben ik dan weer eens. Mr schoongenoeg vond het toch wel eens tijd voor een logje. En niet gaan lachen om de foto's die ik hier ga plaatsen, want het blijft behelpen met zo'n armtierig mobiel.
tuin app heerlen
Dit, rechts, zie ik als ik door het trappenhuis afdaal en via de achteruitgang naar mijn fietshok loop. Elke dag geniet ik van deze prachtige boom met zijn oranje besjes. Hier is het dus elke dag koninginnedag, zeg maar. Kan natuurlijk ook zijn dat de boom gesponserd is door Ing. Anyway, het barst er van de koolmezen. Klein minpuntje aan deze boom, er liggen continu besjes op de grond. Maar onderbuurman veegt graag!

tuin app heerlenEn onder deze prachtige boom, deze prachtige onkruiden. Het oogt allemaal wat ongeordend, maar daar hou ik wel van. Van wat ongeordendheid. Ik moet me op mijn werk al geordend genoeg gedragen. KnipoogDus.
Ik hou van die paarse bloemen daar. Ik kom even niet op de naam. Iemand van jullie?
En ook mooi: die varen!! Hij mag niet te veel licht, dacht ik. Hij heeft het goed hier, hij hoort dus tot de soort 'welvaren'……….

 

tuin app heerlenEn kijk eens dit prachtig overzichtsshot. Geweldig, die uit de kluiten gewassen conifeer daar. Ik hou van wat wilde tuinen. Een keer per week knip ik met onderbuurman hier en daar wat bij. Hij heeft ook niet zo'n groene vingers en deelt mijn luiheid visie qua tuinonderhoud.
Deze tuin, achter mijn appartement doet mijn ochtenhumeur als sneeuw voor de zon verdwijnen. Elke dag opnieuw weer. Rechtsonder staat nog eentje van de soort welvaren.
Darwin kan trots op mij zijn: ik kwam, zag, en schiep een nieuwe soort..

En dat ik nog sprinlevend ben, bewijst deze foto. Ik sta daar als eenweblogmanager maurice in margraten manager. Zo zelfverzekerd. En eigenlijk ben ik ook wel manager, van deze weblog wel te verstaan. Verder blijf ik gewoon die praktijkjongen die managers hier en daar tracht te corrigeren.
Deze foto is gemaakt op de militaire begraafplaats in Margraten. Ik heb t niet zo op oorlogen, maar dit is een indrukwekkende plek.
O ja, met mijnlichamelijke gezonheid schiet t nog steeds niet zo op. Er blijft pijn in de gewrichten, maar snel zal ik meer weten. Tot gauw weer!!! Ik zal weldra weer regelmatig wat weblogkoffie bij jullie komen drinken!

 


______________________________________________________