televisie kijken, mijmeringen

0
27

Ik heb  dit jaar nauwelijks televisie gekeken. Niet dat ik denk dat ik veel gemist heb. Sinds al die reclame zijn intrede gedaan heeft op alle zenders heb ik niet meer zoveel met televisie.

Gisteren gebeurde me iets vreemds. Ik belandde  – per ongeluk – op pagina 818 van teletekst. De pagina met de uitslagen van de eredivisie (gelukkig noemen ze dat nog net niet de 'grolsh leauge' ofzo….)

Er kwam een glimlach op mijn gezicht. 'Mijn club', ajax, had acht(!) maal gescoord tegen de Graafschap. Ik dacht even terug aan mijn jeugd.
Mijn club was begin jaren zeventig alleenheerser op de velden. Niet alleen in Nederland, maar 'gewoon' over de hele wereld.
3 keer haalde mijn club de  'europacup 1' binnen: 1971, 1972 én 1973.
Ik maakte het allemaal mee als kind.

Als op woensdagen de europacupwedstrijden waren, moest ik om 18.00 uur het bed in van moeder. Om 20.15 mocht ik dan kijken.
Als ik dan – na weer een gewonnen wedstrijd – voldaan ging slapen, droomde ik over Cruyff.

Cruyff verhief voetbal tot kunst. Voetbal werd ballet. Cruyff zou in 1974 mijn club verlaten. Voor zes miljoen gulden zou hij naar FC Barcelona gaan en daar de status van 'el Salvador' bereiken. Als kind bleef ik natuurlijk fan van Ajax…………………..

Mijn slaapkamer, mijn dekbed, zelfs mijn pyjama was roodwit: de 'ajaxhuisstijl'

Jaren na Cruyff, zou Ajax nog zo'n kunstenaar op voetbalgebied voortbrengen: Marco van Basten. Marco verruilde mijn club al snel voor Ac Milan. In italië zou hij de status van 'San Marco' bereiken.

Allemaal dingen, waar ik – zomaar – met veel plezier aan zat te denken, toen ik  op pagina 818 terecht kwam. 

     ik besef ineens dat ik dus ook nauwelijks nog voetbal kijk.                Ligt dat aan het ontbreken van Cruyffie's  of van Bastens??

               Is het mijn leeftijd??
                    heb ik het te druk??

NEE, het is die vervelende reclame. Gisteren zapte ik even van zender naar zender. Tot mijn niet geringe verbazing viel ik midden in een uitzending over Ajax: 

 


"De krachtige formule van Ajax  is uitermate ontvettend en verwijdert zelfs de hardnekkigste vlekken. De handige verstuiver is snel en gemakkelijk in gebruik en laat een frisse, schone geur achter. Simpelweg op het oppervlak sprayen en schoonvegen met een doekje of spons."

 Ajax dus: Rtl, SBS, Joop, John…………………… bedankt!

Morris©