Stop met het bijzonder onderwijs. Spinoza ingezet in de Islam-discussie

0
297

Was ik even een weekendje van huis, blijkt zich op mijn weblog een hele discussie ontwikkeld te hebben, waarbij de vraag werd gesteld, waar de webmaster dan wel bleef met zijn duit in 't zakje. Maar, veel belangrijker, blijkt in NRC Handelsblad van gisteren, zaterdag 29 augustus een samenvatting te hebben gestaan van een stuk dat Wim Klever had ingezonden in het kader van het Tariq Ramadan-debat en dat in z'n geheel werd geplaatst in de speciale websitehoek "expertdiscussies".

Met goed gevoel voor dé nieuwswaarde van dat stuk heeft de redactie een samenvatting in de krant geplaatst onder de kop Schaf artikel 23 af. Als u op onderstaand knipsel klikt verschijnt het groter.

Aan het eind ziet u dat het hele stuk is geplaatst onder nrc.nl/expert
en ook daar heeft de redactie, waar Klever de titel meegaf "Ramadan versus Wilders" het stuk aangescherpt door er de titel boven te zetten: Wilders, maak van afschaffing bijzonder onderwijs programmapunt nummer 1
Moslims hebben nogal eens de neiging om met een beroep op hun heilige Koran te tornen aan rechtsbeginselen. Daarom moet godsdienst tot het privédomein teruggebracht worden. Bijzonder onderwijs, met name de Islamitische tak, belet dat.
Door Wim Klever

Hierna plaats ik deze tekst, zoals ik hem van Klever ontving. Dan is te zien dat de NRC de hele tekst plaatste en alleen 2x aan de naam van Ramadan zijn voornaam Tariq toevoegde.