Spinoza-website vernieuwd

0
329

Tot mijn vreugde kan ik berichten dat het eindelijk gelukt is om de besmetting(en) (‘malware’) te verwijderen waarmee de bij dit weblog horende  website geruime tijd te kampen had [benedictusdespinoza.nl – u kunt dat in de kop hierboven aanklikken]. Met die website begon ik op 5 januari 2009 als broertje en tegenhanger van spinoza.blogse.nl, maar er bleken al spoedig indringers, waardoor sommige beveiligingsprogramma’s waarschuwden dat de site mogelijk betrokken was bij malversaties o.i.d. Ik ben er vaak mee bezig geweest om het op te lossen, maar dat lukte me niet, zodat ik het opgaf.

Nu ik geruime tijd met pc-problemen kampte, heb ik een nieuw notebook met Windows 7 aangeschaft, waardoor je weer heel veel moet uitzoeken en opnieuw moet leren. Nu besloot ik dit probleem er meteen nog maar eens weer bij aan te pakken. En nu lukte het wel. Ik heb de zaak eindelijk grondig opgeschoond, flink aangepast en vandaag bij een andere provider ondergebracht. Hopelijk blijft hij daar verlost van ‘t stallen van Trojaanse paarden.

           

Met dat aanpassen blijf ik trouwens nog wel even bezig. Maar alle documenten staan op internet – op een ander adres, maar daar merkt u niets van.