Spinoza & The Art Of Nietzsche

0
438

Wat moet hoogleraar Spinoza-studies, Piet Steenbakkers, geflankeerd door twee dames op de cover van een boek over Nietzsche? Zijn naam verscheen onlangs tussen Anne Borsboom en Anne Woodward als schrijvers van een boek dat in november uitkwam en waarvan over een week de Engelse vertaling in Cambridge gepresenteerd zal worden, maar dat ook als Nederlandse uitgave al een deels Engelse titel draagt:

Anne Borsboom, Piet Steenbakkers & Anne Woodward: The Art Of Nietzsche. Nietzsche als kunstenaar. De Witte Uitgeverij, 2011 – ISBN 978-94-6107-097-5.

Zoals ik onlangs al liet weten houd ik me regelmatig, behalve veel met Spinoza ook met Nietzsche bezig; en ik schreef ook al eens dat me opgevallen was dat nogal wat schrijvers van boeken over Spinoza ook over Nietzsche
geschreven hebben, b.v. Karl Jaspers, Abraham Wolf, Gilles Deleuze, Yirmiyahu Yovel, Charlie Huenemann.
De uitgever over dit boek:  

“Veel is geschreven over Nietzsches filosofische opvattingen over kunst, maar in "The Art of Nietzsche" wordt hijzelf benaderd als kunstenaar. Hiermee krijgen we niet alleen een intrigerend beeld van deze muzikale dichter, maar wordt ook zijn filosofie helderder.