"Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland" aangekomen in Maastricht*

0
265


 

Precies twee weken geleden schreef ik, n.a.v. de presentatie (samen met de Staatkundige verhandeling) van het boek van Henri Krop in een blog: "Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland" is aan z'n reis door Nederland begonnen."

Vandaag is het door de auteur zelf naar Maastricht gebracht, waar hij het in het bijzijn van de helft (d.w.z. 5) van de leden van de Spinoza Kring Limburg, overhandigde aan Stan Verdult. Hij overhandigde hem dit presentexemplaar, wat hij per se in eigen persoon wenste te doen, wegens diens meelezen en verschaffen van redactionele e.a. suggesties en tips voor illustraties.
De overige aanwezigen lieten graag ook hun exemplaar van het boek door Henri signeren. En er ontstond een levendige vraag- en antwoord sessie en uitwisseling van gedachten over allerlei zaken Spinoza betreffende. De aanwezige leden van de SLK lieten zich de kans niet ontgaan om deze deskundige met vele vragen te bestoken.

U begrijpt dus, deze blogger had het boek al in eerste ruwe vorm mogen lezen. Maar ik ga het eerst graag weer helemaal in deze definitieve staat lezen, waarna ik van mijn leeservaring verslag hoop te doen. Het is toch iets heel anders om zo'n boek kant en klaar in handen te hebben, dan als stapels A4-tjes.

Nog een nieuwtje: vandaag is al de tweede druk van de persen gerold, ongewijzigd met slechts een foutcorrectie in de bibliografie.

*) Het boek wás uiteraard al eerder in Maastricht gearriveerd bij de beste boekhandel van Nederland: De Tribune waar al meerdere exemplaren werden verkocht.