Spinoza Centrum voor Neuro Imaging ontvangt ca €8 miljoen subsidie

0
387

Varian 4T fMRIHet Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO) verschaft aan  het Spinoza Centrum voor Neuro Imaging een subsidie van bijna 8 miljoen euro. Door deze subsidie kan het instituut zeer geavanceerde apparatuur aanschaffen voor multidisciplinair neurowetenschappelijk onderzoek, waaronder een 3T en 7T fMRI-scanner. Het Spinoza Centrum is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN-KNAW), het Academisch Medisch Centrum (AMC), de Vrije Universiteit (VU) en het VU medisch centrum (VUmc).

Het Spinoza Centrum ziet zich als een uniek samenwerkingsverband, niet alleen voor innovatief fundamenteel onderzoek, maar ook een plek waar wetenschapsgedreven biotechbedrijven relaties kunnen aangaan met toponderzoekers.

Door het opbouwen van een gezamenlijke onderzoeksinfrastructuur wil Amsterdam zich plaatsen in de internationale frontlinie van het neurowetenschappelijk onderzoek. Op donderdag 30 september wordt de eerste 3T fMRI-scanner in gebruik genomen en is er een openingssymposium bij de Universiteit van Amsterdam.

Bron: UvA Persvoorlichting 2 sept. 2010