satisfied, recovery-workshop and other things

0
79

Van de organisatoren van dit festival in Valkenburg (okt 2009), kreeg  ik een uitnodiging om een workshop/lezing te organiseren. Ik was wel enigszins vereerd dat ze bij mij uitkwamen, ware het niet dat het in het engels moet.
Een workshop over herstellen van een psychiatrische aandoening.
Laat ik het maar zien als een uitdaging. Want beperkende omstandigheden (engels) triggeren meestal wel mijn creativiteit.
Ik dacht aan een titel in de trant van 'recovery from mentall illness'.

Wat me vooral belemmerd heeft in mijn herstel is niet allleen mijn aandoening, maar vooral toch ook het ontbreken van maatwerk in de zorg en in mijn proces naar werk en  volwaardig burgerschap.
Daar wilde ik het dan ook over gaan hebben in Valkenburg. En ik wil aantippen, hoe ik nu vanuit mij eigen deskundigheid mensen wél op maat probeer te coachen.

Patricia Deegan, ervaringsdeskundige (hersteld van schizofrenie) én psychologe, legt hieronder prachtig uit hoe belemmerend het ontbreken van maatwerk de burocratie kan zijn in een herstelproces. Als ik het in oktober half zo goed doe, ben ik al satisfied

Haar slotzin is fenomenaal!!
'being a good mother gives me the reason to get rit of my symptoms, not the other way around'.                      HAPPY EASTER!!!!!!!!!!!!

_______________________________________________________