Sanem Soyarslan werkt aan interessant Spinoza-proefschrift

0
459

Soms wekt iets mijn interesse, hetgeen aanleiding geeft voor een nadere speuractie op internet. Deze keer was dat de titel van de lezing die een zekere Sanem Soyarslan begin december in Gent gaat geven, zoals ik in mijn blog van gisteren doorgaf. Die titel luidt: The view sub specie aeternitatis: understanding nature and oneself in Spinoza's ethical thought.

Uit enig googelen blijkt dan dat zij aan de Duke University bezig is met een proefschrift: Reason and Intuitive Knowledge in Spinoza’s Ethics: Two Ways of Knowing, Two Ways of Living [Supervisors: Tad Schmaltz, David Wong]. Iets meer vertelt ze daarover tijdens een Seminar, waaraan ze eerder dit jaar deelnam en waarover een samenvatting te vinden is die ik zodadelijk graag naar dit blog haal.

Sanem Soyarslan werd geboren in Turkije en zal nu zo’n 34 jaar zijn. Ze behaalde ‘with honors haar bachelor politieke wetenschappen aan de Bogazici Universiteit in Istanbul, Turkije, behaalde het jaar erop haar masteropleiding politieke wetenschappen aan de Université Panthéon-Assas Paris II, ging terug naar de Bogazici Universiteit, waar ze in 2005 haar master filosofie haalde met de thesis: Combining Theoria and Virtuous Activity in the Best Possible Life for Aristotle. De publicatie ervan is ‘under review’.