Rikus Koops, technicus en Spinozakundige KV-hertaler

0
342

Sinds kort staan er op zijn website weer nieuwe toelichtingen van Rikus Koops bij een aantal hoofdstukken van de Korte Verhandeling die hij, zoals bekend, hertaalde [zie op dit blog van 3 april 2012 mijn enthousiaste bespreking en blog van 13 april 2012 enige kritische kanttekeningen].  

Eigenlijk had ik over hem graag een achtergrondartikel in Trouw gezien (zie hierna mijn correspondentie daarover), maar bij gebreke daarvan nu dan het volgende over Rikus Koops. Op LinkedIn presenteert hij zich als volgt: Spinozakundige, hertaler en adviseur Railverkeerstechniek.
Hij heeft een technische achtergrond (MTS Leeuwarden), is Opleider Railinfra Opleidingen en Senior Specialist/Adviseur Railtechniek en Railbeveiliging bij Arcadis Nederland Mobiliteit.
Zijn nadere toelichting luidt:
Het analyseren van werk van Spinoza. Onder andere door het hertalen en van aantekeningen voorzien van de Korte Verhandeling. In maart 2012 als boek verschenen bij Uitgeverij Parthenon.

Het verklaren en verspreiden van het gedachtengoed van Spinoza. Ik doe dit door middel van het publiceren van teksten op mijn internetsite en door het houden van cursussen, voordrachten en lezingen.

Railverkeerskundige en railverkeertechnische vraagstukken, met name op een functioneel niveau. Bestuderen van capaciteitsvraagstukken, het uitvoeren en begeleiden van analyses op dit gebied. Adviseren op een hoog niveau.

Beveiligings en intelockingsvraagstukken, speciaal B-relais installaties en lightrail toepassingen

Opleiding geven in het ontwerpen, testen en onderhouden van beveiligingsinstallaties.

[Zie op LinkedIn. Z’n foto is van facebook].