Pogingen tot ontraadseling van het BreinGeheim

0
17

Vanavond om 21:25 uur op Nederland 2 is de eerste van zes uitzendingen van Omroep MAX in april en mei waarin Charles Groenhuijsen het breinonderzoek presenteert onder de titel BreinGeheim. Het programma 'onderzoekt' de ontwikkeling van het menselijk brein vanaf het prille tot en met het rijpe brein.

Veel Spinozisten trachten vooraan te zitten bij hoe de ontsluiering van het BreinGeheim in z'n werk gaat en vooral hoe daarover wordt gesproken – hoe de ontdekkingen worden geduid. Maar het populair-wetenschappelijke programma brengt vooral 'news-you-can-use' en geeft 'adequate tips' over hoe je je brein in topconditie houdt [hier]. Of bestuderen van breinkraker Ethica daaronder valt? 

Het Nationaal Initiatief Hersenen & Cognitie (NIHC)verleende medewerking door onderzoekers aan te leveren. Aan de eerste aflevering over het babybrein doet Margriet Sitskoorn van de Universiteit van Tilburg mee. In de laatste aflevering vertelt Peter Hagoort, initiatiefnemer van het NIHC, over het belang van hersenonderzoek. Over de tussenafleveringen is nog niets te vinden.