Op bezoek bij (o)ma….

0
39

Daar werd aan de deur geklopt !

Het bleef even stil, maar dan hoorde hij heel zacht > Jaha, wie is daar ?
Zachtjes duwde hij de deur open en ging net zo zacht de kamer binnen.
Zijn moeder zat keurig aangekleed en gekapt in een gemakkelijke stoel naast de geopende balkondeur. Half onderuit. Hij vermoedde dat dit een gevolg was van de pijn.
Zacht kuste hij haar op de rimpels van haar voorhoofd, terwijl hij voorzichtig een hand op haar rechterschouder legde.

 

> Fijn, dat je weer eens in het land bent en hier langs kunt komen ! Wat een mooie kamer, hé ?

>> Hoe gaat het nu met U ? Went het al een beetje ?

 

> Ach, jongen, wat zal ik zeggen ? Na die drie en een halve maand in het ziekenhuis, waar ze me eerst maar niet kwijt konden, is dit een hele verbetering ! Eindelijk weer eens wat van mijn eigen spulletjes om me heen. Al is het alles anders dan thuis, het zal wel wennen. Hier is het dagregiem tenminste aangepast aan mijn situatie. In het ziekenhuis had ik alleen nog wat te verwachten van de fisio-therapeut, die me na de operatie een heel eind op weg geholpen heeft. Maar het gevoel van hulpeloosheid zal ik wel nooit meer kwijt raken. Ze zeggen dan altijd wel. Dat alles went, maar dat kost tijd en die heb ik niet zo veel meer. Maar gelukkig dat je dadelijk weer kunt zeggen, dat je 1% van onze staatschuld hebt kunnen aflossen !!!


>>Ach, ach, niet zo somber ! Ze zorgen toch goed voor U, de zusters zijn toch wel lief en zorgzaam ?

 

> Ja, maar die kunnen ook niet alles en dan nog gelijk ook! Jawel, verhongeren doe ik hier niet. Ik krijg mijn ochtendboterham en schaaltje yogurt keurig iedere morgen om half zeven. Dat is dan gelijk een goede controle of je ook weer wakker geworden bent. Maar dan gaat de deur dicht en duurt het tot kwart over twaalf, half een voor ze je eens komen wassen en aankleden. En lig je hier de hele morgen in je eigen stank, want alleen het bovenlicht mag maar open ‘s nachts. Gelukkig, dat het bij mij ook beelden van vroeger oproept ! Als we gingen wandelen naar de Monnikendijk, dan rook het daar ook nooit fris.

>>Potverdickey !…

 

> Jongen, jongen toch ! Eerst de Koningin daar in Wateringen al in het engels aanspreken en nu je Moeder hier ook al!

>>Dat was Wageningen….

 

> In Wateringen zouden ze anders ook wel recht hebben op een landbouwhogeschool! Maar gelukkig heeft de Koningin je nu publiekelijk op de vingers getikt ! In Europa heeft iedereen het recht in zijn eigen taal aangesproken te worden !! Staat in haar voorwoord ! Zo, dat kun je in je zak steken !


>> Hahahaha ! Dat wordt gelukkig ook steeds minder ! Ik ga steeds meer met mijn handen in mijn zakken lopen, dan kan er niemand meer wat insteken !

 

> Daar had je Vader vroeger al zo’n hekel aan! Die vond altijd, dat jongens beter een handje kunnen uitsteken, in plaats van insteken. En dan moet ook eens dat jokkebrokken afleren!
Dat was vrijdag voor de tv weer geen stijl ! Te stellen, dat het aan jou te danken was, dat het referendum van de baan is ! Dat was toch de bijdrage van de PvdA ? Die wilde het wel, omdat het een democratische partij heet te zijn.

>>Als je in de politiek zit, ontkom je daar niet aan. In welk gremium dan ook, je moet er wel eens wat bij verzinnen. Ben ik zo ver, dat ik niet hoef te zeggen, dat ik vanwege vriendje Bush mee-gelogen heb, nu moet ik het weer terug betalen, door het bedrijfsleven geen Onze Lieve Heer te laten spelen tegenover hun werknemers. Maar ja, wat voor garantie heb je, wanneer ik ze wel hun zin gegeven zou hebben, dat ze die ruim 200.000 mensen aan een baan geholpen hadden ? Ze vinden altijd wel een buitenlandse crisis, om onder hun eerder toezeggingen uit te komen. En dan sta je er als politicus weer met een mond vol tanden bij.

 

> Nu, dan heb jij in ieder geval nog jouw charmante lachje nog, waarmee je heel Nederland gelukkig mee kunt maken. Ik ben echt benieuwd, hoelang je dit nog vol kunt houden !

>> Ach, lieve Moeder, het verlies van vier zetels heeft iedereen gepikt. Als we de volgende keer het nog slechter doen en we tien zetels verliezen, ach, dat lukt ook nog wel. We moeten alleen zorgen, dat we groter blijven dan de ChristenUnie. Want dat zou het CDA me geweldig aanrekenen.