Ook sterke rol voor Koerbagh in voorgenomen film Spinoza’s Revolt

0
326

Filmregisseur Rudolf van den Berg, die al jaren geleden (op 14 december 2008) aankondigde een film over Spinoza te willen maken, met Ramsey Nasr in de rol van Spinoza, heeft weer een tipje van de sluier opgelicht. Bij zijn ondertekening van de Koerbagh-petitie tekende hij aan: “film in aantocht met sterke rol voor Koerbagh”. Het gaat dan om de film die inmiddels de titel kreeg Spinoza’s Revolt. Dat “in aantocht” is een beetje een gotspe bij een film waarvan de financiering nogal moeizaam zou verlopen en die dus niet verder in voorbereiding kan zijn dan het stadium van voornemen, waar we op de site lezen:“Shooting planned for 2014.”

Mijn laatste blog over de ‘komende’ film was van 27 november 2012: "En hoe staat het inmiddels met "de Spinozafilm"?" Daarin moest ik melden dat waar aanvankelijk na Süskind Spinoza gedraaid zou worden een andere film, n.l. Orestes, was tussengeschoven. Het zou, zoals gezegd, nogal moeilijk zijn financiers te vinden voor de Spinoza-film. Gedurfd om dan te zeggen dat de film “in aantocht” is.

Goed dat Rudolf van den Berg de Koerbagh-petitie ondertekende en daarbij even laat weten dat die film nog steeds in de bedoeling ligt.