Ook dit jaar zal Het Spinozahuis nog niet heropenen

0
460

Weekblad Duin- en Bollenstreek heeft op de website dichtbij.nl een bericht over het Spinozahuis in Rijnsburg

Voltooiing renovatie nadert

RIJNSBURG – Vorige maand [sic] deed het bestuur van Vereniging Het Spinozahuis een oproep om vrijwilligers te werven zodat het museum minstens drie middagen per week open kan. Inmiddels heeft zich een aantal vrijwilligers gemeld, maar nog onvoldoende.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij de rol vervullen van gastheer of gastvrouw. Bovendien zijn de vrijwilligers verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het museum en het bewaken van de kostbare collectie. Ook het innen van de entreegelden en het beheer van het winkeltje met souvenirs horen bij de taken. Aangezien 40 procent van de bezoekers uit het buitenland komt, is het wenselijk als vrijwilligers een vreemde taal beheersen. De bezoekers zijn zowel individuele belangstellenden als kleine groepen, die interesse hebben voor de filosoof en zijn gedachtegoed. Incidenteel betreft het ook schoolklassen met een docent, die in de regel op afspraak komen.


Op 27 juni 2011 speelde Marc Eikelenboom op de bovenste verdieping van het Spinozahuis voor leerlingen van de Gaspard de Colignyschool in Katwijk een Spinoza-monoloog. Het was de start van een scholingsproject dat in samenwerking met het Erfgoedhuis ZH was voorbereid. [Zie dit blog]