Nancy Brenner-Golomb vond een uitgever

0
317

Tijdens de voorjaarslezingen van de Vereniging Het Spinozahuis die vorig jaar in februari-april in de IVKO-school in Amsterdam werden gehouden, ontmoette ik Nancy Brenner-Golomb. Ze sprak behoorlijk goed Nederlands, maar haar moedertaal was Engels. Ze was wiskundige, had les gegeven in Ghana en Turkije en ze had later haar doctoraal in filosofie gedaan aan de Universiteit van Utrecht. Ze was flink fanatiek in de discussie over de filosofie van Spinoza als ze vond dat anderen er niets van begrepen. Op een gegeven moment vertelde ze dat ze een boek had geschreven over de betekenis van Spinoza voor de wetenschap; de sociale wetenschappen in het bijzonder. Ze was al een tijd bezig geweest een uitgever te vinden, wat moeilijk lukte. In de pauze zocht ik contact met haar en bood aan dat ze – als ze geen uitgever vond – het zou kunnen publiceren op benedictusdespinoza.nl. Ze beloofde me per e-mail een kopie toe te zenden, maar bleef het liefst bezig met het vinden van een uitgever.

Dat is haar gelukt, ontdekte ik – hoewel ik denk dat het zo’n uitgever is waarvoor je zelf geld moet meenemen. Midden volgende maand zal bij Ontos Verlag haar boek verschijnen.

 

Nancy Brenner-Golomb: The Importance of Spinoza for the Modern Philosophy of Science. Can the revival of Spinoza’s naturalism refute cultural relativism? [€129.00, zie hier en hier bij Amazon]