mijn ding, zeg maar.

0
401

Morgen begin ik op een nieuwe werkplek. Werkte ik eerder 3 jaar in wijkteam Hoensbroek. Vanaf morgen werk ik in een wijkteam dat zijn cliënten in Heerlen Centrum bedient.

Het team waar ik deel van ga uitmaken, bestaat uit 1 teamleider, 3 sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, 3 ambulante woonbegeleiders, 1 psychologe, 1 psychiater, een juridisch dienstverlener en  ikzelf1 ervaringsdeskundige.

Morgen word ik door mijn teamleider voorgesteld. 
Daarna is er een uur gereserveerd.
Elk teamlid mag daarin zijn verwachtingen en evt weerstand  naar mij uitspreken.
Omgekeerd mag ik dat ook doen.

Het is niet de bedoeling om te (ver)oordelen, maar mijn teamleider wil gewoon eea goed neerzetten, vanaf werkdag 1. Hij hoopt morgen een goede inventarisatie te kunnen maken van wat er leeft en hoe ik het beste ingezet kan worden als teamlid/kritisch volger/hulpverlener mensenhelper.

Ik heb er zin in. Met name omdat ik me erg gesteund voel door mijn teamleider. Hij is afkomstig uit de verslavingszorg en heeft daar erg goede ervaringen opgedaan met teamleden die als ervaringsdeskundige werken.

Het team dat ik verlaat, gaat binnenkort een nieuwe ervaringsdeskundige krijgen. Dáár wil men niet verder zonder, ondanks de weerstanden die er in het begin erg waren. En daar ben ik best trots op.

lekker niet conformeren pionieren is mijn ding, zeg maar….

______________________________________________________