Weekoverzicht 4 t/m 8 juli 2011

0
263

Maandag 4 juli:
Het frustreert Lorena dat Jack zijn zoektocht naar Tanya staakt. Ze zoekt hulp in onverwachte hoek. Nina biedt Wiet verontschuldigingen haar aan (maar meent er niets van). Laura ergert zich aan tegenwerkende Tineke. Noud is solidair met Nina.

Dinsdag 5 juli:
Rikki wil dat Rik naar haar optreden komt, maar Danny is een obstakel. Lorena doet er alles aan om een gevangenisstraf te ontlopen. Danny raakt een gevoelige snaar bij Maxime. Charlie komt oog in oog te staan met een schim uit het verleden. Rosa krijgt een tegenvaller te verwerken.

Woensdag 6 juli:
Lucas schrikt als het ineens niet goed gaat met Nina. Rik toont zijn meest diplomatieke kant. Nouds opwinding en geluk raakt Bing zo diep dat hij een onverwachte actie onderneemt. Charlie belt met een psychiatrische instelling.

Donderdag 7 juli:
Eindelijk kan Nina haar trouwjurk tonen. Het wordt Nina teveel als Maxime haar verrast. Wiet wordt (bijna) betrapt bij een gevaarlijke actie. Jack doet een zenuwslopende ontdekking. Janine treurt om de harde opstelling van haar dochter.

Vrijdag 8 juli: (Cliffhanger, laatste aflevering van het seizoen)
In de cliffhanger komt er een aanslag, die waarschijnlijk licht bij Wiet. In het geheim beraamt ze een plan voor om voorgoed van haar rivale Nina af te komen. Wiet heeft haar zus Sjors laten geloven dat ze zich bij het huwelijk van haar grote liefde Noud heeft neergelegd, maar niets is minder waar. In het geheim beraamt ze een plan voor en zonder na te denken over de gevolgen zet Wiet haar plan in werking. Een actie die grote gevolgen heeft voor alle bewoners van Meerdijk.

Maar er gebeurt meer. Laura en Lorena maken zich steeds meer zorgen om Jef. Sinds zijn vertrek naar het buitenland met Tanya hebben ze niets meer van hem vernomen. Ze hebben de hulp van Jack ingeroepen bij het traceren van de mysterieuze vrouw. Tanya, die inmiddels alleen is teruggekeerd naar Meerdijk en zich voordoet als Tineke, wordt er heel nerveus van dat ze haar steeds meer op het spoor zijn. Wanneer Lorena uiteindelijk het dossier van Tanya in handen krijgt, blijkt zij nog veel meer op haar kerfstok te hebben. Kan Tanya hen vertellen waar Jef is?

En ook Maxime en Nick spelen een hoofdrol. Maxime schikt als haar grote vijand Nick terug blijkt te zijn in Meerdijk. Hoewel Nick beweert dat hij is veranderd en geen wrokgevoelens meer koestert jegens haar, gelooft Maxime niet dat hij nu ineens wel te vertrouwen is. Ook voor Charlie is de komst van de vader van haar kind verwarrend. Net nu zij en Rik het vertrouwen tussen elkaar aan het herstellen zijn. Wat wil Nick van Maxime en Charlie? Is hij echt veranderd of is hij toch iets van plan?