Vandaag in de hoofdrol: Cliffhangers!

0
345

Dit is het laatste deel van de hoogtepunten in Meerdijk. Hierna volgt nog: EXTRA: geannuleerde huwelijken.

Seizoen 1:
Tijdens een middagje zeilen raakt Simon Dekker overboord bij het zeilen. De politie start een onderzoek maar kunnen hem nergens vinden. Simon wordt doodverklaard. Daniël Daniël heeft het erg moeilijk met het verlies van zijn goede vriend. Wanneer hij op een dag naar de woonboot van Joke Nieuwkoop gaat ziet hij Simon lopen. Leeft hij dan nog?

Seizoen 2:
Dit seizoen zien we hoe Frits en Herman een plan bedenken tegenover Martine Hafkamp. Ze doen net alsof Herman dood is en Frits pakt het pistool. Dan komt Arnie binnen en pakt het pistool uit zijn handen. Net op dat moment komt Martine binnen. Ze ziet dan ook Arnie met het pistool in zijn handen. Heeft hij echt Herman vermoord?

Seizoen 3:
Helen Helmink ontdekt dat haar oud-leerling Peter haar zoon is. Ze heeft namelijk vroeger een tijdje wat gehad met Rolf Huygens en daaruit werd ze zwanger. Rolf wilde niet dat zijn vrouw erachter zou komen wat hij heeft gedaan en staat het kind af aan Gerda en Willem Kelder. Helen komt er dus achter dat Peter eigenlijk haar zoon is. In de cliffhanger verteld Helen aan Peter dat hij haar zoon is. Hoe reageert Peter hierop?

Seizoen 4:
In de cliffhanger van dit seizoen beloven Roos en Arnie elkaar eeuwige trouw. Echter loopt hun huwelijksfeest uit op een drama. Robert betrapt zijn vrouw hevig zoenend met zijn arts Tessel. Ook met Helen gaat het niet goed. Ze zakt in elkaar na een vergiftiging van Koen Heeze. Koen doet zich voor als de vriend van Helen, maar is eigenlijk een handlanger van haar. Zal Helen echt dood gaan en is Laura echt lesbisch?

Seizoen 5:
Laura komt erachter dat Linda een affaire heeft met Stan Nijholt. Laura is nog steeds niet over Stan heen en gaat dan ook naar de Roseboom om met Linda te praten. Er komt een woordewisseling, maar dan gaan ze elkaar te lijf met een mes. Hevig bloedend zakken de dames in elkaar. Komt Stan er op tijd achter wat voor bloedbad er in zijn kamer is en kan hij ze redden van een gruwelijke dood?

Seizoen 6:
In deze cliffhanger gaan Linda en Arnie op een jacht op zee. Maar dan slaat de boot om met zowel Linda als Arnie erop. Linda weet zichzelf te redden, maar Arnie komt niet meer boven. Zal Arnie verdrinken of kan Linda hem nog redden?

Seizoen 7:
In dit seizoen komt Eveline van Wessum om bij een bomaanslag in haar auto. Daniël is kapot van verdriet vooral omdat hij weet dat de bom voor hem was bedoeld. Als hij op een flatgebouw dan ook in aanraking komt met de moordenaar: Onno P. Wassenaar slaan alle stoppen door bij Daniël. Onno valt echter over een stoepkrijtje van Guusje Balk van het dak af en overlijdt. Iedereen denkt dat Daniël opzettelijk van het dak heeft geduwd. Daniël kan het niet meer aan en wil van een flatgebouw afspringen. Suzanne komt hier op tijd achter en gaat het dak op. Ze probeert om hem tegen te houden, maar hij blijft vastberaden. Dan pakt Suzanne hem vast. De 2 verliezen hun evenwicht. Zullen ze vallen of niet?

Seizoen 8:
In deze cliffhanger gaat Julian trouwen met het Poolse meisje Alexandra Popescu. Jessica, het vriendinnetje van Julian, vertrekt op de dag van het huwelijk naar Parijs. Wanneer ze voor het altaar staan zegt Julian wel JA. Vlak voordat Alexandra haar ja-woord kan geven komt haar baas Joop Zwart binnen en begint in het wilde weg te schieten. Zowel Alexandra, Robert als Julian worden geraakt. Wie overleeft dit drama?

Seizoen 9:
In dit seizoen wordt Nina ontvoerd door de familie Oliviero. Ludo spreekt met ze af bij de haven om Nina te 'ruilen' voor losgeld. Eenmaal daar is Janine er ook en gooit een blok steen tegen Stefano Oliviero, die later de zoon van Ludo blijkt te zijn. Stefano valt bewusteloos in het water en Janine wordt samen met Nina ontvoerd door de andere Oliviero's. Ludo gelooft niet wat hij ziet: Is hij nu zowel zijn vrouw als zijn dochter kwijt?

Seizoen 10:
In dit seizoen trouwen Bowien en Stefano. Dit kan Ludo totaal niet verkroppen. Hij besluit om de twee achterna te reizen bij hun huwelijksreis in Finland. Eenmaal daar komt het tot een confrontatie tussen Bowien en Ludo. Bowien noemt daarbij ook het slippertje van Stefano met Janine, waarvan het levende bewijs Lucas is. Ludo bedreigd haar en daardoor deinst ze achteruit. Ze valt en blijft hangen aan een cliff. Zal Ludo haar helpen of valt ze te pletter?

Seizoen 11:
Deze cliffhanger een liefdescliffhanger. Jef en Barbara liggen in scheiding, maar houden nog steeds zielsveel van elkaar. Tussen Sylvester en Charlie springt de vonk opnieuw over. Daarnaast belandt Gijs bentz van den Berg bij Cleo de Wolf in bed en beleven Robert en Laura een romantische avond samen. De vonk springt ook opnieuw over tussen Anita en Rik. Zullen deze relaties stand houden in het nieuwe seizoen?

Seizoen 12:
In dit seizoen staat de bruiloft van Janine en Ludo centraal. Echter op de grote dag komt Sophia Sanders ten tonele en begraaft Janine levend. Sophia vermomd zich als Janine en neemt haar plek in. Ze trouwt daarop met Ludo. Zal Ludo er achter komen dat hij is getrouwd met Sophia? Janine is ondertussen doodsbang. Bij het vliegveld zijn ondertussen Anita en Rik gearriveerd. Wanneer er drugs in de tas van Rik wordt gevonden schrikt Anita zich te pletter. Zal Rik zich kunnen redden uit deze situatie?

Seizoen 13:
In deze cliffhanger krijgen Valerie en Barbara erge ruzie. Charlie kan er niet meer tegen en gaat weg fietsen. Dan slaat het noodlot toe. Robert rijdt onder invloed Charlie aan. Valerie is snel ter plaatse en wacht op de ambulance. Ze verteld Charlie dat Valerie haar moeder is en niet Barbara. Barbara hoort alles ondertussen. Ze vreest dat ze Charlie voorgoed kwijt is. Heeft Barbara gelijk?

Seizoen 14:
Er breekt brand uit in Scala in de kelder. Nina die gegijzeld wordt door Isabella weet te ontsnappen. De vriendengroep van Benjamin zit ondertussen boven en geven een feestje voor benjamin. Dan komen de vlammen op de etage waar zij zitten. Weten ze dit te overleven?

Seizoen 15:
In dit seizoen heeft Stefano het helemaal gehad met Nick. Hij wil hem dan ook aanrijden. Yasmin stapt bij hem in de auto om hem tegen te houden. Hij rijdt Nick echter wel aan maar rijdt dan met zijn auto het water in. Yasmin en Stefano vechten voor hun leven. Ludo is ondertussen op weg naar de haven. Kan hij ze redden van een afgrijselijke dood?

Seizoen 16:
In dit seizoen beramen Sjors Langeveld, Morris Fischer, Nick Sanders, Barbara Ficher, Robert Alberts en Bing Mauricius een plan om Ludo Sanders uit de weg te ruimen. Bij iemand zit de haat echter zo erg dat diegene de nepkogels van het moordspel verwisseld met de echte. Janine schiet hierdoor haar man echt neer. Ludo zakt hevig bloedend in elkaar. Overleeft hij dit incident? En wie heeft de kogels verwisseld?

Seizoen 17:
Op het afscheidsfeest voor het diploma halen van Florien en Nina komt Vadim Kader ook te verscheinen. Hij steekt dan ook iemand in een pak neer. Maar wie heeft hij neergestoken? Is het Bing of Jack, want allebei droegen ze hetzelfde pak. Overleeft diegene het ongeluk?

Seizoen 18:
In deze cliffhanger nemen we afscheid van Robert die na een afscheid van Sil en Laura afscheid neemt van Meerdijk en verhuisd naar Tokyo. Ondertussen is de liefde tussen Anita en Rik heel innig. Wanneer de twee op het balkon staan komt ex Dennis eraan en duwt de twee van de het balkon af. Gilbert ontvoerd Vickey en ook toevallig Barbara in de Roseboom. Floris moet 3 ton neerleggen om ze ooit nog terug te zien. Charlie zit ondertussen in het ziekenhuis want JJ heeft bloed nodig. Hij kan dit echter alleen van zijn vader krijgen en dat is Nick. Charlie moet hem vertellen hoe het zit en gaat naar hem toe om te vertellen dat Valentijn nog leeft. Hoe zal Nick reageren?

Seizoen 19:
Ludo kan niet aanzien hoe de liefde tussen Janine en Jack gaat. Hij vrijt in een opwelling met Lies de Weerdt, de arts van Nina. Ondertussen heeft een mannetje van Ludo iets gevonden om Jack ten onder te laten gaan. Bing wordt in de rechtspraak veroordeeld voor 6 maanden cel, met 3 voorwaardelijk, hij moet dus de cel in en neemt hiermee de straf van Lorena op zich. In de cel speelt zijn claustrofobie op. Nick heeft schoon genoeg van Maxime en zoekt haar op in het zwembad. Daar komt het tot een worsteling tussen de twee. Ze vallen in het water waardoor Maxime's lichaam blijft drijven. Heeft Nick Maxime vermoord?

Seizoen 20:
In deze cliffhanger komt Sjors bij Lorena op de boot van Jack terecht. Wanneer ze net weg wil gaan breken haar vliezen. Het kind moet eruit. Maar dan worden ze bedreigd. Lorena weet de bedreigster te overmeesteren en brengt samen met Sjors het kind ter wereld. Bing, Danny en Jack arriveren dan bij de boot en Danny en Bing stappen uit. Ze vragen aan Lorena van wie het kind is. Van wie is het kind?

Seizoen 21:
Nina en Noud trouwen in deze cliffhanger. Wanneer de twee aankomen in de tent, is Wiet nog thuis. Wiet is boos op Nina, omdat Wiet denkt dat Noud van haar is. Wiet sluit Sjors echter op in de kast en haast zich naar het huwelijk. Op het huwelijk aangekomen pakt ze haar pistool en richt op Nina. Janine ziet dit en springt ervoor. Janine wordt neergeschoten. Wiet vlucht weg, maar wordt op de hielen gezeten waardoor ze het hele decor meetrekt. Wie zijn er gewond geraakt?

Seizoen 22:
Noud kan het niet verkroppen dat Mike en Nina gezoend hebben en besluit naar Tokyo te gaan. Nina komt erachter en is ontroostbaar. Nuran komt bij Rik binnenstormen en verteld hem dat zij hem leuk vindt en niet Bilal. Bilal is op zijn beurt naar Lucas gegaan om te zeggen dat Lucas moet kappen met zijn homo-praatjes. Uiteindelijk geeft Bilal toe en zoent met Lucas. Sjors is uitgepraat met Bing en wil niet met hem verder. Jack is dolblij, en is er voor zijn zusje. Lorena walgt hier van en wil met Jack naar Australië. Ze gaat alleen naar het vliegveld en hoopt dat Jack komt. Jack gaat uiteindelijk toch en haast zich achter haar aan. Bing ziet Jack lopen en draait door. Hij geeft vol gas en rijdt Jack aan. Ondertussen zit Tim in de Koning met iemand te bellen. Hij zal uiteindelijk in Meerdijk vertellen wie hij echt is…..
Zal het goed komen tussen Nina & Noud? Biecht Bilal nu officieel op dat hij homo is? Voor wie kiest Rik? voor Nuran of voor Yvon? Wie is Tim? en natuurlijk: Overleefd Jack het auto-ongeluk?

Seizoen 13