Raynor huilde veel

0
517

Raynor Arkenbout heeft het tijdens zijn laatste dagen bij GTST niet droog gehouden. "Ik geloof dat ik in mijn hele leven niet zoveel heb gehuild."

Raynor Arkenbout heeft het tijdens zijn laatste draaidagen voor Goede Tijden, Slechte Tijden niet droog gehouden. Zijn personage Edwin Bouwhuis stierf vorige week aan het ebolavirus. "Ik geloof dat ik in mijn hele leven niet zoveel heb gehuild als de afgelopen maanden", vertelt Raynor aan De Telegraaf.

"Mijn eigen leven en dat van Edwin liepen parallel aan elkaar", legt de 22-jarige acteur uit. "Ik verplaatste me écht in dat van Edwin. Toen hij doodging, vond ik dat dus heel heftig. Het voelde alsof echt een stukje van mij stierf." Arkenbout was tijdens zijn laatste weken bij Goede Tijden, Slechte Tijden erg emotioneel. "GTST is een heel leuke plek om te werken. En ik moest afscheid nemen en doodgaan. Ik ben daar ontzettend emotioneel over geweest. De eerste keer dat ik dat script voor de laatste week doornam, weet ik nog dat ik bij het lezen van mijn laatste woorden en het wegvallen moest huilen." Raynor barstte geregeld in tranen uit. "Bij het repeteren was het nagenoeg onmogelijk om droog te oefenen. Mijn tranen bleven stromen, en ik zei tegen mijn collega's: jongens, ik ga jullie missen." Arkenbout is blij dat zijn vertrek uit de soap over ruim twee weken is uitgesmeerd. "Daardoor heb ik het gevoel dat ik mijn jaar op de set eervol af kon sluiten." Na de dood van Edwin startten GTST-fans een online petitie om Raynors personage in de soap te houden. "De actie vleit me", blikt de acteur terug. "Geholpen heeft het niet, want het verhaal was van tevoren zo bedacht door de producent, die wist dat deze reactie zou kunnen komen." De 22-jarige acteur kijkt met warme gevoelens terug op zijn tijd bij de soap. "Toen ik na mijn laatste draaidag met Ferry Doedens het pand uitliep, zei ik: niet heel veel 22-jarige hetero's kunnen zeggen dat ze al een vriendje hebben gehad en dood zijn gegaan."

© GTSTistop, 2012