Patatje Oorlog wint filmprijs in Mälmo

0
504

De jeugdfilm Patatje Oorlog, met Johnny de Mol in de hoofdrol (Sylveser in GTST), heeft de EFCA award afgelopen weekend gewonnen tijdens een filmfestival in Mälmo.

Afgelopen weekend kreeg de film dus een prijs voor beste Europese Film. Dit gebeurde tijdens het Buff Festival in het Zweedse Mälmo.
Naast deze film waren er nog 5 andere films genomineerd, waaronder de Nederlandse film Blijf!. Het Buff Festival geldt als een toonaangevende prijs voor een Europese jeugdfilm.
"De winnende film laat met scherpe humor het innerlijke conflict van een meisje zien," laat het juryrapport zien,"Het scenario is gevoelig en verrassend en vertelt consequent het verhaal, zonder het conctact met het publiek te verliezen,"
Patatje Oorlog gaat over de 9-jarige Kiek die zich zorgen maakt over haar vader (Johnny de Mol) die als arts naar een Afrikaans oorlogsland wordt uitgezonden. Ze bedenkt dat de kans klein is dat een meisje een dode hond, een dode muis en een dode vader heeft. Daarom gaat ze op zoek naar een dode muis en een dode hond.
De film deed ook mee voor enkele filmprijzen in Berlijn.
In oktober ging de film bij ons in première. RTLboulevard
(filmposter bij lees verder)

© GTSTistop, 2012