Levensverhaal van Valerie Fischer!

0
28

Valerie verschijnt in de Roseboom als de manager. Niet iedereen is blij met haar komst. Barbara is woedend als ze merkt dat haar jongere zusje bij haar en haar dochter Charlie in de buurt gaat wonen. Later blijkt waarom Barbara niet wil dat Valerie in Meerdijk komt wonen. Charlie is namelijk niet Barbara's dochter, maar die van Valerie.

Toen Barbara getrouwd was met David Thornton is het Valerie gelukt om haar zwager bij haar het bed in te krijgen. Hierdoor raakte ze zwanger. Dit wordt haar niet in dank afgenomen door Barbara en haar moeder. Ze besluiten om te laten lijken dat Charlie de dochter van Barbara is om geroddel te voorkomen.

Valerie zondert zich af van Barbara als ze erachter komt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Ze wil hier met niemand over praten. In stilte laat ze een operatie uitvoeren. Die gaat goed. Toch hoort ze tot haar grote spijt dat ze geen kinderen meer kan krijgen. Dan realiseert ze zich dat ze wel een kind heeft. Ze geeft dan ook steeds meer aandacht aan Charlie, wat Barbara totaal niet kan waarderen. Maar als Charlie's verlamming blijkt dat die niet in haar benen zit maar tussen haar oren, vinden ze dat ze de waarheid moet weten. Ze vertellen dat Barbara niet haar echte moeder is.

Eerst wil Charlie niks meer weten van Barbara en Valerie. Want ze voelt zich verraden. Maar na een tijdje lukt het Valerie om toch een goede band met haar dochter op te bouwen. Dan gaat het helemaal mis. Tijdens een vakantie in Portugal valt Valerie van een cliff. Zwaargewond komt ze in het ziekenhuis waar ze een herseninfarct krijgt. Ze raakt in coma. Later krijgt ze nog een herseninfarct. Uiteindelijk geeft Charlie toe dat Valerie niet meer als kasplantje wil leven en trekken ze de stekker eruit. Valerie overlijdt.

In het liefdesleven van Valerie is het eigenlijk rustig geweest. Na haar slippertje met David is het rustig geweest rondom haar en de mannen. Ze stort zich vooral op haar werk. Als Robert haar oog op haar laat vallen, wil ze eerst niks van hem weten, maar later is ze toch verliefd. Na vele ups en downs door Roberts drugsverslaving vraagt Robert of ze bij hem intrekt. Ze zegt ja. Ze hebben het leuk samen, totdat Valerie erachter komt dat Barbara wat met Ludo krijgt. Haar gevoelens voor Ludo zijn gewekt en wanneer Robert op zakenreis is, stort ze zich op Ludo. Ze belanden samen in bed.

Als Robert terugkeert, doet Valerie net alsof er niks is gebeurd. Toch biecht ze het op en pakt ze haar koffers. Ze gaat opnieuw in de Roseboom wonen. Met Ludo heeft ze een tijdje een vurige affaire. Dit gaat mis als blijkt dat Ludo is vreemdgegaan met Janine. Valerie heeft het hier moeilijk mee en kan Ludo niet vergeven. Ze ziet Janine als bedreiging en hun relatie haalt het dan ook niet. Ze doet wel alsof ze hyper-ventilatie aanvallen heeft. Zo wil ze Ludo weer bij haar krijgen. Wanneer Ludo hier achter komt dumpt hij haar. Vlak daarna overlijdt ze door de val van de cliff.

De rol van Valerie Fischer werd gespeeld door Elle van Rijn.