Levensverhaal van Valentijn Sanders

0
106

Valentijn Sanders wordt geboren als zoon van Nick Sanders en Charlie Fischer. Na zijn geboorte komt zijn moeder in een postnatale depressie terecht. Door toedoen van Lieve, de verpleegster van Charlie, staat Charlie haar zoon af aan haar, ter adoptie. Lieve zegt dat ze Valentijn naar een goed gezinnetje zal brengen. Echter wil Lieve hem alleen ontvoeren om zo wraak te nemen op Nick. Lieve is namelijk de ex-vriendin van Nick. Jack helpt Charlie echter om de ontvoering ongedaan te maken. Valentijn komt terug bij zijn biologische ouders.

Tenminste dat denken ze. Pas later horen Charlie en Nick dat Valentijn Valentijn niet is, maar dat deze baby Felix heet, en dat de echte Valentijn bij een ander gezin is. Ze weten Valentijn op te sporen en Valentijn komt weer bij z'n ouders terecht. Daarna zorgen Charlie en Jack ervoor dat Felix weer bij z'n eigen ouders terecht komt.

Wanneer Charlie en Jack een auto-ongeluk krijgen, doen ze net alsof Valentijn daar bij is omgekomen, zodat Nick uit de buurt van hem blijft. Jack verzint dat hij een vriendin heeft die is overleden, en daar adopteren ze het zoontje van: JJ, Jack Junior. Dit is dus eigenlijk Valentijn.

Valentijn wordt een jaar later echter ernstig ziek en moet een bloedtransfusie ondergaan. Valentijn heeft echter een bijzondere bloedgroep en alleen zijn biologische vader kan hem bloed geven. Charlie is genoodzaakt om Nick de waarheid te vertellen. Nick geeft Valentijn bloed. Hij komt er weer bovenop en is weer herenigd met zijn vader.

Valentijn moet afscheid nemen van zijn vader, als die doordraait en naar een inrichting moet. Charlie heeft het nu moeilijk met de opvoeding en maakt met goede vriend Rik een afspraak: Zij helpt met de opvoeding van Rikki en Rik helpt haar met de opvoeding van Valentijn. Later de trouwen de twee echter en komen Charlie en Valentijn bij hun in huis wonen.

Valentijn ziet zijn vader na 2 jaar weer vrij komen uit de inrichting. Charlie vertrouwt het eerst niet helemaal, maar durft Valentijn weer bij Nick te laten, uiteindelijk. Charlie scheidt een paar maanden later van Rik en krijgt weer wat met Nick. Valentijn gaat samen met zijn ouders bij zijn oom en oma op Curaçao wonen.

De rol van Valentijn werd in de beginjaren door verschillende jongetjes gespeeld. De laatste seizoenen werd hij gespeeld door de tweeling Patrick en Ricardo Worp.

© GTSTistop, 2012, met dank aan GTST.nl