Levensverhaal van Sylvia Merx!

0
26

Hoewel Sylvia's vertrek uit de serie als 1 van de meest emotionele momenten wordt gezien, was hij entree in de serie een stuk minder spectaculair. Sylvia is baliemedewerkster bij De Roseboom, wanneer ze de tijdelijk dakloze Jef Alberts ontmoet. Nadat de twee een wapenhandeltje hebben opgelost, beginnen ze langzaam een relatie. Deze relatie komt onder druk te staan, wanneer de ex van Sylvia, Lex Zandstra, ten tonele verschijnt. Sylvia kiest toch voor Jef en met haar baan bij AA&F hoort ze officieel bij de familie Alberts.

Floris, het zoontje van Sylvia en Lex, hoopt nog steeds dat zijn ouders weer bij elkaar komen en botst daarom nogal met de nieuwe liefde van zijn moeder. Tegen de tijd dat Sylvia en Jef elkaar het jawoord geven is Floris gelukkig helemaal bijgedraaid. Omdat haar zoontje besluit om bij zijn vader te gaan wonen, komen de moedergevoelens van Sylvia weer omhoog. Omdat Jef nogal terughoudend doet, gaat Sylvia zelf naar een weeshuis. Daar ontmoet ze de opstandige tiener Kim Verduyn, die ze al snel adopteert.

Net als Floris, is Kim ook niet blij met haar nieuwe stiefvader. Na vele tienerruzies blijkt dat Kim ook niet zonder Jef kan en Jef niet zonder Kim kan. Dit geluk is helaas niet van lange duur. Wanneer Sylvia te horen krijgt dat ze een hersentumor heeft, verzwijgt ze dit eerst. Haar geheim wordt echter ontdekt en de doodzieke Sylvia besluit om haar dood zelf te regisseren.

Samen met Jef en Kim vertrekt ze naar Griekenland en huurt ze een hotel. Ze wordt hierbij dag en nacht bijgestaan door haar man en dochter. Sylvia's onvermijdelijke dood brengt Jef en Kim steeds dichter bij elkaar. Dit zorgt voor 1 van de meest mooie momenten van de hele serie. Sylvia overlijdt bij zonsondergang bij het strand.

De rol van Sylvia Merx werd gespeeld door Hilde de Mildt.