Levensverhaal van Rosa Gonzalez

0
53

Rosa heeft jarenlang in Spanje gewoond, maar is geboren in Nederland. Onder de Spaanse zon heeft ze haar man leren kennen, met wie ze twee kinderen krijgt. Rosa werkt samen met haar man bij haar man's bedrijf: een busonderneming. Wanneer haar man overlijdt, blijft haar zoon in Spanje, gaat haar dochter Lorena naar Zuid-Amerika voor een stage in een hotel en gaat Rosa terug naar Nederland.

Rosa was jarenlang de steun en toeverlaat van Meneer, Ludo, Sanders. Ze zou eerst maar tijdelijk bij hem blijven werken, maar zoals Rosa zelf zegt: ze is blijven hangen.

Rosa doet inkopen, maakt schoon, ze kookt en werkt lastige gasten het huis uit, als Ludo daar om vraagt. Ze voelt zich als een vis in het water in huize Sanders en voelt zich als een soort moeder voor Ludo. Ze wil haar baan dan ook echt niet op zeggen. Dat vindt ze ook niet eerlijk tegenover Ludo. Zij is zowat de enige constante factor in zijn leven.

Rosa heeft altijd gehoopt dat Janine weer terug kwam wonen in huize Sanders. 4 jaar nadat Janine en Ludo zijn gescheiden komt Janine weer terug.

Rosa heeft een tijdje alleen voor Nick Sanders gewerkt, omdat Ludo door financiële problemen niet meer thuis woonde. Rosa heeft hier moeite mee, maar Ludo zegt tegen haar dat ze voor zichzelf moet kiezen. Het komt allemaal weer goed als Ludo bij Nick in huis trekt.

Rosa is compleet overstuur als ze hoort dat Ludo is vermoord. Als dan ook nog blijkt dat Nick wordt vermist probeert Rosa er zo vaak mogelijk te zijn voor de hoogzwangere Charlie. Als Charlie bevalt van een gezonde zoon, helpt Rosa met het verzorgen van de baby. Rosa ergert zich aan verpleegster Lieve, die zich veel bemoeit met de verzorging van Valentijn. Rosa vertrouwt haar niet en ze krijgt gelijk. Lieve gaat er met Valentijn vandoor.

De huishoudster is ontzettend blij als blijkt dat Ludo nog leeft en ook Nick weer terug is. Dan komt haar dochter Lorena in Meerdijk wonen, die een relatie met NIck krijgt. Rosa's baan komt vaak in moeilijkheden, maar als Lorena uit Huize Sanders vertrekt komt haar baan weer in rustig vaarwater terecht.

De biologische vader van Lorena duikt op in Meerdijk, waar Rosa erg van schrikt. Rosa blijkt vroeger voor Frederik te hebben gewerkt, maar heeft na een dronken one-night-stand ontslag genomen. Frederik heeft nooit geweten dat Rosa zwanger was van een kind en komt alleen naar Meerdijk om zaken te doen met de zoon van zijn vroegere vriend Maximiliaan: Ludo. Rosa doet er alles aan om Frederik bij Lorena weg te houden, maar uiteindelijk komt Lorena zelf achter de waarheid. Frederik wil niks met Lorena te maken hebben, maar dit brengt Rosa en Lorena wel dichter bij elkaar.

Rosa is aanwezig op de bruiloft van Nina en Noud, waar het helemaal mis gaat. Wiet verschijnt en lost een schot. Door de paniek die ontstaat zakt de tent in elkaar en Rosa krijgt een decoratiebord op zich. Ze is er slecht aan toe en wordt geopereerd. De operatie lijkt succesvol, maar het gaat echter toch mis. Een paar dagen later overlijdt Rosa in de armen van haar dochter Lorena.

De rol van Rosa Gonzalez werd gespeeld door Elly de Graaf