Levensverhaal van Marco Buis!

0
792

Op ouderjaarsavond lopen Noud en Lucas rustig door Meerdijk als er opeens 3 jongens voor ze staan. De 3 slaan ze in elkaar omdat Lucas homo is en ze denken dat Noud en Lucas een setje zijn. Ze komen in het ziekenhuis terrecht waar Lucas een knappe dokter krijgt: Marco Buis.

Wanneer Lucas uit het ziekenhuis mag, komt Marco zijn kamer binnen. Vlak voordat Lucas weggaat zoenen de twee. Marco komt daarna nog vaak bij Lucas langs, om te vragen hoe het gaat. Helaas voor Marco, wil Lucas geen vaste relatie hebben. Marco is teleurgesteld en probeert hem over te halen. Uiteindelijk seurt ook Janine dat hij het moet proberen. Lucas is overgehaald en samen beginnen ze een relatie.

Dit is echter voor korte duur. Lucas wordt verliefd op Noud en besluit het uit te maken met Marco. Marco is er niet van gediend, maar besluit het zo te laten. Hij geeft Lucas nog wel kado's maar daar wil Lucas niks van weten.

Op een donkere avond loopt Paul Karels over straat. Hij is de vriend van Ronja. Hij heeft net een boek geleend van Sjors en heeft de paraplu van Noud geleent, omdat het regent. Wanneer hij naar buiten stapt, wordt hij aangereden door Marco. Marco had het gemund op Noud, maar heeft dus de verkeerde aangereden. Hij rijdt door. Wanneer Paul in het ziekenhuis ligt, komt Marco zijn kamer op. Hij drukt een kussen in het gezicht van Paul. Paul overlijdt en Marco weet handig de schuld op Arthur Diepgrond te schuiven. Ronja gelooft het allemaal en is doodsbang voor de verkeerde: Arthur.

Noud leeft dus nog en wanneer hij in het sanatorium aan het klussen is, komen Charlie en Lucas hem laten schrikken. Dan duiken er rare geluiden op en besluiten Lucas en Noud te gaan kijken wat het is. Ronja komt naar Charlie gerend en zegt dat Arthur op haar uit is. Wanneer Ronja wegloopt loopt ze Arhur tegen het lijf. Ze rent weg en verstopt zich. Arthur wil net tegen haar zeggen dat hij weet wie Paul vermoord heeft. Dan wordt hij neergestoken door Marco. Ronja kan het niet zien. Eerst denken dat Charlie, Noud en Lucas dat Ronja hem vermoord heeft, maar Ronja zegt dat er nog iemand is. Wanneer Noud weer een beetje aan het klussen is, duikt Marco op. Hij steekt Noud meerdere malen in zijn maag. Wanneer hij een uithaal doet, komt Ronja. Hij biecht alles aan haar op en wil haar vermoorden. Ronja krapt hem in het gezicht en rent weg. Ze gaat ergens zitten, maar Marco heeft haar zo gevonden. Hij wil haar net steken als Arthur weer overeind komt en hem overmeesterd. Dan overlijdt Arthur in de armen van Ronja. Marco komt weer overeind, maar wordt net op tijd neergeschoten door Jack. Marco overlijdt ter plekke.

De rol van Marco Buis werd gespeeld door Roman van der Werff.