Levensverhaal van Hedwig Harmsen!

0
383

De jongste van de Harmsenfamilie zorgt voor veel lol in Meerdijk. Met deze jonge telg kan je veel plezier beleven, maar ook kan je goed met haar huilen.

Hedwig is het zusje van Jesscia. Ze gaat na Jessica ook bij haar oom Govert wonen in Meerdijk. Meneer 'Govert' Harmsen weet niet wat hij met haar aan moet. Ze doet niks thuis en ze vindt school vreselijk. Dat komt voornamelijk omdat ze op school wordt gepest. Gelukkig blijft dat niet zo. Doordat Kim Verduyn uiteindelijk zakt in het examenjaar komen de twee bij elkaar in de klas, waardoor ze dikke vriendinnen worden. Ze zetten samen het plan op om Meneer Harmsen te koppelen aan Wil de Smet, maar dit loopt op niks uit. Het zorgt wel voor veel hilariteit.

Na dit verhaal denk je dat Hedwig niks anders kan dan lol maken. Dit blijkt echter niet zo te zijn in haar relaties en dan vooral haar relatie met Stef. Rik bezorgde Stef bij een bokswedstrijd een dwarslaesie en daardoor ging Stef naar Amerika om te revalideren. Hij komt echter terug zonder resultaat. Daar leerde hij Hedwig ook kennen en Hedwig viel ook voor de charmes van de ingenomen Stef. Dit geluk duurt helaas niet voor lang. Stef krijgt te horen dat hij nog maar een jaar te leven heeft en wil zelf een einde aan zijn leven maken. Hedwig en Rik helpen hem hierbij. Later komt Stef nog terug als geestverschijning om Rik en Hedwig aan elkaar te koppelen.

Op school gaat het ook niet zo goed met Hedwig. Ze leidt aan concentratieproblemen en kan daardoor niet op een eerlijke manier aan voldoendes komen. Een leraar maakt hier gebruik van en chanteert haar: hij zegt niks, als hij met haar het bed wil delen. Wanneer Rik hierachter komt, zorgt hij ervoor dat er een einde aan dit gedoe komt. Hierdoor gaat het erg goed tussen Hedwig en Rik. Maar dan komt er geluk: Hedwig wint een loterij. Dit blijkt minder leuk dan gedacht. Het geld komt enorm tussen de twee geliefdes in te staan en Hedwig weet niet wat ze er mee moet. Uiteindelijk gaan de twee uit elkaar en verlaat Hedwig Meerdijk. Ze vindt werk bij een van de liefdadigsheidsinstellingen waar ze geld heeft gedoneerd.

De rol van Hedwig Harmsen werd gespeeld door Georgina Verbaan.