Levensverhaal van Florien Fischer!

0
418

Florien is een echte puber. Als ze van iets iets vind dan zegt ze het ook. Een opvallende verschijning in Meerdijk dus.

Florien is het oudste kind van Merel en Bas Fischer. Ze is erg teleurgesteld in haar vader die haar achterlaat bij tante Barbara samen met Fos en Fay. Ze denkt dat iedereen haar in de steek laat. Eerst haar moeder die overlijd en dan haar vader die naar Saobie-Arabië vertrekt. En tot slot ook haar zusje Fay die liever een tenniscarriëre in het buitenland wil volgen. Nadat haar moeder is overleden voelt Florien zich een moeder figuur voor Fay en Fos.

Florien houdt niet erg van mode en kleed zich dan ook makkelijk. Als het maar lekker zit. Ze is erg slim, maar blijft toch een keer zitten in de periode dat haar moeder overlijd. Dan komt ze bij Nina en Fos in de klas. Ook is Florien veel bezig met het milieu. Ze is dus een soort wereldverbeteraar.

Veel vriendjes heeft Florien er nog niet gehad. Ze interesseert zich dan ook totaal niet in jongens. Tot dat ze opeens Bing tegen het lijf loopt. Hij is op dat moment nog met Sjors. Maar op een gegeven moment denkt Florien dat de liefde tussen hem en Sjors over is en maakt het snel aan Bing duidelijk wat ze van hem vind. Ze duiken samen het bed in. Maar dan maakt Bing haar pijnlijk duidelijk dat het niks wordt tussen hen. Ze is diep gekwetst.

Nina vindt dat het best nog wat kan worden tussen Bing en Florien dus verzint ze samen met Florien iets waardoor Bing haar weer interessant vind. Ze verzinnen dat Florien zwanger van Bing is. Ze vertelt dit aan Bing en Barbara. Bing geeft haar gelijk meer aandacht. Maar Fos en Fay vinden dat ze gelijk nu de waarheid moet zeggen. Ze verteld aan Bing en Barbara dat ze een miskraam heeft gehad. Barbara gelooft haar niet en zet haar onder druk. Ze bekend alles, ook aan Bing. Bing wil haar nooit meer zien.

Dan komt Noud opeens in Meerdijk. Florien is Bing gelijk vergeten en probeert Nouds aandacht te trekken. Het lukt haar en de verliefdheid is wederzijds. Ze krijgen met elkaar. Maar als ze een keer met elkaar naar bed zijn geweest vind Florien dat Noud niet lief genoeg is voor haar. Ze krijgen er ruzie over en maken het uit. Toch kan Florien Noud niet vergeten en ze blijven verliefd allebei. Noud probeert het nog en het lukt. Ze krijgen weer.

Maar dan overlijd de moeder van Noud opeens. Noud wordt hier doodongelukkig van en Florien probeert hem te steunen, maar dat helpt niet. Noud vind haar een bemoeial en verzint snel dat hij met Nina naar bed is geweest. Florien maakt het uit. Ze gaan allebei een keer naar Çuraceau en daar blijkt dat ze toch niet zonder elkaar kunnen. Ze krijgen weer. Terug in Meerdijk zoent Florien opeens met Milan. Ze is erg in de war en wil toch weer voor Noud gaan. Ze kan Milan echter niet vergeten en kiest voor Milan.

Ze krijgt een relatie met Milan. Maar kort daarna hoort ze dat ze is aangenomen op de universiteit in Miami. Ook Nina is aan genomen. Ze besluiten allebei te gaan. Op het afscheidsfeestje zoent Nina met Milan, maar hier weet Florien niks vanaf. Ze vertrekken. Nina komt uiteindeiljk weer terug, maar Florien blijft in Miami.

De rol van Florien Fischer werd gespeeld door Carolien Spoor.