Levensverhaal van Edwin Bouwhuis

0
384

Edwin is de oudste zoon van Bianca en Anton Bouwhuis. In zijn vrije tijd is hij, net als zijn broer, graag bezig met zijn scooter. Wanneer vader Anton een huisartspraktijk kan krijgen, verhuist het hele gezin mee naar Meerdijk. Edwin is niet gelijk blij in Meerdijk en moet wennen aan deze nieuwe stad. Hij mist zijn oude woonplaats en zijn oude vrienden.

Edwin is erg op zichzelf. Hij is creatief en slim, maar zijn omgeving heeft vaak moeite om hem te begrijpen.

In het begin heeft Edwin een relatie met Wiet van Houten. Deze loopt echter op de klippen als Lucas blijft aandringen dat Edwin homo is. Edwin wil er niks van weten, maar komt uiteindelijk toch uit de kast. Z'n broer en moeder accepteren dit, maar zijn vader kan er niet mee omgaan dat zijn zoon homo is. Op Anton's 50ste verjaardag zoenen Edwin en Lucas terwijl iedereen op het feest het kan zien. Anton blaast de rest van het feest af.

Anton nodigt Lucas echter wel een keertje uit om te komen eten. Alles gaat goed tot dat Anton Lucas en Edwin betrapt in de praktijk. Anton gaat door het lint en slaat Lucas het ziekenhuis in. Hij geeft zich aan, maar komt er mee weg. Edwin is woedend op z'n vader en wil hem niet meer zien. Het komt echter allemaal weer goed. Later gaat het nog een keer fout, als een oude buurman langs komt en Sjoerd vindt dat Anton nog steeds Edwin niet accepteert, maar ook dit wordt weer opgelost. Uiteindelijk accepteert Anton zijn homo-zoon.

Edwin is aanwezig op de bruiloft van Nina en Noud, samen met getuige Lucas. Wiet verschijnt ten tonele en lost een schot. Door de paniek stort de feesttent in. Lucas krijgt een flinke klap en belandt in coma. Edwin is bang dat hij hier niet meer uitkomt.

In het ziekenhuis ontmoet Edwin co-assistent Ron Bos. Ze gaan als vrienden met elkaar om, maar weten allebei dat ze meer voor elkaar voelen. Wanneer Edwin uiteindelijk met Ron zoent, komt Lucas bij uit zijn coma. Edwin haast zich naar het ziekenhuis en laat Ron achter. Lucas komt er echter achter dat Edwin is vreemdgegaan en maakt het uit.

Edwin krijgt een relatie met Ron, maar Ron maakt het al snel weer uit omdat hij zich tweede keus voelt. Edwin gaat ervoor en wil Lucas terug. Wanneer er toenadering komt, belt Ron. Edwin gaat naar het ziekenhuis en treft daar een bloedende Ron aan. Ron is besmet met het ebola-virus dat hij heeft gekregen van Jack van Houten. Ron overlijdt even later in Edwin's armen.

Edwin is bang om besmet te zijn en wil Lucas niet zien. Lucas is het helemaal zat en is er even klaar mee. Dan krijgt Edwin een bloedneus. Edwin is bang ook besmet te zijn en gaat naar het ziekenhuis met Lucas, Bianca en Sjoerd. Hij komt in quarantaine terecht en overlijdt een week later, in bijzijn van familie, Rikki en Lucas.

De rol van Edwin Bouwhuis werd gespeeld door Raynor Arkenbout.