Levensverhaal van Dorothea Grantsaan!

0
312

Dorothea is jarenlang getrouwd geweest met Stanley Mauricius. Ze hebben ook een zoon samen: Bing Mauricius. Maar dan gaan ze scheiden en gaat Dorothea naar Nederland. Daar ontmoet ze een nieuwe man en daar wil ze mee trouwen. Dan komt Stanley er weer aan en zegt dat hij nog van haar houd, ook heeft hij de scheidingspapieren nooit ondertekend. Dorothea is woest en eist het. Stanley ziet uiteindlijk in dat het nooit meer wat wordt en ondertekend dan toch maar de papieren. Dan gaat hij weer terug naar Suriname.

Als Dorothea net in Meerdijk woont, wordt ze lastig gevallen door de geest van Benjamin Borgers. Ze vind het doodeng. Maar Benjamin is er niks voor niks. Hij zegt tegen Dorothea dat ze naar meneer Harmsen moet gaan en moet vragen waarom hij niks zegt over zijn hersentumor. Dorothea wil hier niks van weten. Benjamin blijft maar aandringen en Dorothea besluit om dan toch maar met Meneer Harmsen te gaan praten.

Wanneer Bing uit de gevangenis komt gaan hij en Dorothea bij Laura Selmhorst in wonen. Dorothea denkt dat het er spookt en vlucht weg. Ze gaat bij meneer Harmsen wonen. Bing vindt dit onzin en zorgt ervoor dat zijn moeder weer bij Laura gaat wonen. Dorothea blijft het eng vinden en denkt dat het Lotje is die er ronddwaald. Op een gegeven moment wordt ze wakker en ziet ze een kinderlijke tekening op de muur. Jef Alberts wil een camera ophangen zodat ze kunnen zien wie dat doet. Dan blijkt dat Dorothea in haar slaap de muurschilderingen zelf maakt.

Als Dorothea Jef voor het eerst vindt ze hem een beest. Ze is gelijk verliefd. Jef wil in de eerste instantie niks van haar weten. Maar krijgt toch veel meer waardering voor haar. Hij wordt ook verliefd. Ze trouwen zelfs en gaan samen wonen.

Ze ziet vaak dingen van te voren aankomen. Zo zag ze een keer dat er iets ernstigs met Laura en Dennis zal gebeuren. Dat gebeurde ook inderdaad. Dennis kwam erachter dat hij de zoon van Laura is en vliegt haar aan. Laura raakt ernstig gewond.

Ook dacht ze dat er iets met Sil zal gaan gebeuren. Ook dit kwam uit, hij kwam in het ziekenhuis en was erg ziek.

Nog zo'n visioen had ze bij Bing. Ze zag dat hij door Ludo werd vastgehouden en dat het niet goed met hem ging. Ook dit kwam uit, Bing verdronk bijna op een boot en balanseerde op het randje van de dood.

Ze is behoorlijk van slag als ze door heeft dat ze in de overgang is.

Is vreselijk bezorgd als Bing wordt neergestoken. Ook denkt ze dat Jef op Barbara verliefd is. Ze denkt dat Bing dood is en alles wordt haar te veel. Ze gaat weg uit Meerdijk. Ze komt terrecht bij Love-Tree in Duitsland. Later komt ze toch weer terug en hoort ze dat Jef niet meer van Barbara houdt en dat Bing nog leeft. Ze is dolgelukkig.

Ze is helemaal blij met Love-Tree en probeert er zoveel mogelijk mensen bij te betrekken. Laura denkt echter dat het een sekte is, omdat ze zelf ook bij een sekte betrokken is geweest. Ze probeert Dorothea over te halen, maar dat lukt niet. Wanneer er een zakelijk conflict komt is Dorothea er echter wel klaar mee. Ze krijgt een boete van 100.000 euro.

Is samen met Janine, Barbara en Laura medeplichtig aan de zaak van Rene Meijer. Ze gaan door het lint en 'vermoorden' hem per ongeluk. Ze begraven hem en zwijgen tegen iedereen. Hij is echter niet dood en staat een paar maanden later weer voor de neus van Dorothea. Hij ontvoerd haar en drogeert haar. Dorothea zet hij in de auto en zelf gaat hij weg. Dorothea rijd het water in en overlijd…….

De rol van Dorothea Grantsaan werd gespeeld door Chris Comvalius!