Levensverhaal van Dian Alberts!

0
322

Dian Alberts is de dochter van Karin en Jef Alberts. Dian heeft met vele mannen iets gehad. Eerst met Mark de Moor, Tim Waterman en Arthur Peters. Als het ook uit gaat met Arthur gaat ze naar haar moeder in het buitenland.

Dian komt weer terug en verrast vader Jef daar ook mee. Maar dan komt Dian er pas achter dat Jef een nieuwe liefde heeft: Sylvia Merx. De 2 kunnen totaal niet met elkaar opschieten en liggen vaak met elkaar in clinch. Pas als Sylvia ongeneeslijk ziek is, bied Dian haar excusus aan. Er moet dus echt eerst wat gebeuren voor dat je aardig gaat doen……..

Dan trouwt Dian met Frits van Houten. De 2 zijn tot over hun oren verliefd maar dan wordt Frits vermoord…..! Dian moet zijn bedrijf Houten internationaal overnemen en kan de macht van Ludo goed gebruiken. Ze neemt met hem, maar Ludo komt erachter dat zij hem gebruikt en dumpt haar. Hij trouwt vervolgens met Janine!

Dian wordt zwanger van Ludo en is dolblij, maar als Dian van de trap afvalt is ze haar kind kwijt. Ze geeft Ludo de schuld en gaat samen met Bowien hem en zijn vrouw proberen kapot te maken. Dian verzint een list en zegt dat Huib van Groeningen -haar nieuwe liefje- vermoord is en het zijn schuld is. Daarna vertrekt Dian samen met Huib uit Meerdijk. Ze komt in Parijs terecht en daar gaat het uit met Huib. Daar verneemt ze van Jack dat er iemand achter de bezittingen van Frits zit en Dian gaat weer naar Meerdijk. Jef is perplex dat zijn dochter er alweer is. Dian gaat heel even bij koffiecafe 1753 werken maar daarna bij Fischer Events, tot groot ongenoegen van Barbara….

Dian duikt in Meerdijk gelijk het bed in met Dennis. Als Dian dan opeens op het kerkhof oog in oog staat met Frits schrikt ze zich kapot. Ze weet niet wat ze met haar liefde moet doen. Ze duikt als afleiding weer met Dennis het bed in, maar kan Frits niet vergeten. Ze ontdekt dan dat Frits niet haar Frits is…..

Dian kan het niet geloven dat ze met de tweelingbroer van Frits het bed heeft gedeeld. Ze komt er door hem achter dat Frits is ingevroren en in een cryo ligt. Hij heeft een amulet in zijn hand. Dian weet Frits te ontdooien en het amulet mee naar Wales te krijgen. Jack weet dit. Als Dian weer terug komt begraaft ze haar echte Frits.

Dian ontmoet Donald van der Zee, een rijke man. De man is dol op haar en als Dian erachter komt dat hij rijk is, houdt ze ook superveel van hem. Ze wil zelfs met hem trouwen. Vlak voordat Donald overlijd worden de 2 man en vrouw. Dian zit haar geld al te tellen.

Dian weet al wat ze met het geld gaat doen: Ze gaat een soort gelijk van Sanders inc. opzetten. Nu Ludo 'dood' is kan ze Morris makkelijk bij Sanders inc. weghalen. Janine is er nu de baas. Dian wil ook Robert, Barbara en Jef in Alvida halen. Alleen Robert komt. Ludo is ook weer terug.

Dian wordt weer verliefd en dit keer op Mo. De 2 zijn dolgelukkig met elkaar, maar dan overlijd Mo bij een auto-ongeluk. Dian is verdrietig en gaat bij Ludo werken. Dan komt ze erachter dat ze meer voor Ludo voelt dan een collega-relatie….

Ze is niet meer verliefd op Ludo, wanneer ze merkt dat ze gestalkt wordt. Er wordt opeens een opgezette vlinder naar haar opgestuurd en ze wordt gefilmd in haar eigen huis. Ze wordt doodsbang en durft nergens meer heen. Ze denkt dat het Rik of Ludo is…

Rik wordt dan op heterdaad betrapt door rechercheur Bob. Dian is er blij mee en kan weer rustig zijn. Ze krijgt een relatie met Bob en samen gaan ze een weekend weg. Daar vind ze een foto van Bob samen met haar ex-vriend Mo. Ze komt erachter dat niet Rik, maar Bob de stalker is. Bob wil haar vermoorden, net zoals hij bij Mo heeft gedaan. Daarna wil hij zichzelf van het leven beroven. Net op tijd komt de politie binnen samen met Jef en Dorothea. Dian is opgelucht.

Ludo wil wraak op Dian nemen en vraagt Skip een familielid van Donald, om een rechtzaak tegen Dian te doen, zodat Dian alles verliest. Skip wint de rechtzaak en is superblij. Dian is haar vermogen kwijt en gaat hotel de Roseboom verkopen aan Ludo. Net als de overdracht is volbracht krijgt Dian een hersenbloeding. Ludo helpt haar niet en loopt weg. Dian overlijdt. Mo haalt haar op. Jef is ontroostbaar nu hij ook zijn dochter kwijt is……..

De rol van Dian Alberts werd gespeeld door Lotte van Dam, Chris Jolles en Rixt Leddy.