Levensverhaal van Danny de Jong

0
459

Danny wordt op jonge leeftijd al uit huis geplaatst omdat Huize de Jong geen goede omgeving voor hem is. Zijn oudere broer Rik blijft wel thuis wonen. Het contact tussen de broers verwaterd en beiden hebben geen zin om weer contact te zoeken.

De grote liefde van Danny, Iris, is overleden. Over zijn relatie met haar heeft hij een boek geschreven: Duizend Tranen.

Charlie vindt dat Rik weer contact met zijn broer moet zoeken. Ze spoort Danny op en uiteindelijk vinden de broers elkaar weer. Eerst is hun band nog niet zo sterk. Ze groeien echter steeds dichter naar elkaar toe.

Danny is na Iris nog niet toe aan een nieuwe liefde. Hij gaat echter een keertje met Ronja Huygens uit en wordt verliefd op haar. De twee krijgen een relatie. Danny vindt na een tijdje de relatie nogal benauwend worden en hij merkt ook dat hij niet meer verliefd is. Hij maakt het uit.

Danny ontdekt dat Sjors Langeveld op hem verliefd is terwijl hij nog met Ronja is. Wanneer het uit is met Ronja gaat Danny Sjors met andere ogen bekijken. Sjors wil in de eerste instantie niets, omdat ze dat niet kan maken tegenover haar vriendin Ronja, maar ze besluiten toch wat te nemen. Sjors verteld later met Oud en Nieuw dat ze zwanger is. Danny kan zijn geluk niet op en vraagt haar ten huwelijk. Sjors wijst het aanzoek af, omdat ze met Bing naar bed is geweest en het kind ook van hem kan zijn. Danny zet zich erover heen en vraagt haar nogmaals ten huwelijk. Weer wijst Sjors dit af en hierop maakt Danny het uit. Het kindje blijkt uiteindlijk van hem te zijn en hij is dolblij met zijn dochter Lana Langeveld.

Danny krijgt met Maxime een affaire die vooral over sex gaat. Danny wil zijn brave leven ontvluchten. Het wordt toch serieus tussen de twee en hij trekt bij haar in. Maxime voelt echter meer voor Danny dan hij voor haar. Hij gaat namelijk vreemd met Charlie.

Danny gaat dus vreemd met Charlie, terwijl die getrouwd is met zijn broer Rik. Charlie gaat bij Rik weg en vormt met Danny een setje. Dit is van korte duur want Charlie gaat weer terug bij Rik. De band tussen Rik en Danny is hierdoor ook in één klap weg.

Op het huwelijksfeest van Noud en Nina is Danny getuige. Op het feest komt Wiet echter en lost een schot. Er breekt paniek uit en de tent stort in. Danny is gewond en heeft een gescheurde mild. Hij heeft dringend bloed nodig anders haalt hij het niet. Rik is bereid dit te geven en Danny overleeft het. Er komt langzaam maar zeker weer een band tussen de broers.

Na jaren staat Nuran Baydar opeens bij Danny op de stoep. Danny heeft met haar een one-night-stand gehad en zij werd daarop zwanger. Danny wilde echter een abortus en dat is ook gebeurd. Nuran was het hier echter niet mee eens en vindt dat hij haar slecht heeft behandeld. Ook Nuran's zus Aysen is boos op Danny hierdoor. Aysen gaat naar zijn huis en daar komt het tot een confrontatie. Aysen is zo boos dat ze Danny van de trap duwt. Danny is op slag dood.

De rol van Danny de Jong werd gespeeld door Jan Kooijman.