Levensverhaal van Daniël Daniël!

0
18

Daniël werkt in het bedrijf van Nico Stenders. Dit levert hem echter veel stress op waardoor hij vaak naar de fles grijpt. Op verzoek van dokter Simon Dekker, gaat hij opzoek naar een andere baan. Hij komt terecht bij het jongerencentrum JOC. Hij wordt o.a. voogd van Mickey Lammers.

Daniël is aan nog iets verslaafd: gokken. Hij gaat zelfs zo ver dat hij zijn boot op een gegeven moment kwijt raakt, waarin hij samen met Peter Kelder mensen dag-tripjes verzorgt. Hij wil er mee stoppen en probeert het uit alle hoeken. Wanneer hij ook nog eens verslaafd raakt aan poker, is ook voor hem de druppel vol. Hij trekt bij zijn ouders in. Hij gaat dan ook de ruzie met zijn ouders voorgoed begraven en alles komt weer goed. Vlak voordat zijn vader sterft komt hij terug naar Meerdijk en trekt in bij zijn vriend Jan-Henk Gerittse.

Als Daniël de tante van Simon Dekker ontmoet is hij opslag verliefd op Jeanne. Het is wederzijds en ze krijgen een relatie. Dan stort Daniël zich echter meer op zijn werk dan op zijn relatie en Jeanne maakt het uit. Dan valt Jeanne voor de mooie Menno Develing. Hij is ook op haar en ze gaan trouwen. Wanneer ze voor het altaar staan bedenkt Jeanne zich toch en gaat weg. Ze stort zich weer in de armen van Daniël en ze krijgen weer. Dan zegt ze dat ze naar het buitenland wil, alleen. Daniël snapt het niet, maar komt er dan achter dat Jeanne ongeneeslijk ziek is. Hij kan haar op tijd tegenhouden wanneer ze wil vluchten. Hij vraagt haar ten huwelijk, ze zegt ja. Ze trouwen op haar sterfbed.

Naast Jeanne kan Daniël zijn oog ook op andere vrouwen laten vallen. Ook op Laura. Wanneer Daniël het met haar uitmaakt maakt ze hem wijs dat hij de vader van Lotje is in de hoop hem terug te krijgen. Dit lukt helaas niet. Ook met Janine heeft hij een korte relatie. Janine laat hem gaan voor Simon Dekker. Yolanda van Lier is zo verliefd op Daniël dat ze beweerd zwanger van hem te zijn en ook met hem wil trouwen. Ook in dit trapt Daniël niet. Dan valt zijn oog op Eveline van Wessem. Hij wil met haar trouwen. Wanneer Daniël nog even buiten staat en Eveline vast naar de auto gaat ontploft een autobom in de auto. Eveline komt om en Daniël ziet zijn vrouw en auto voor zijn ogen in vlammen op gaan. Ook daarna heeft hij weer raak bij de vrouwen. Zijn meisje Cillia de Ridder pleegt helaas zelfmoord in de gevangenis waardoor ook deze liefde is beïndigt. Ze zat daar zelfs onschuldig wegens de moord op Frits van Houten. Later blijkt dat Hans de dader hiervan was. Ook met Suzanne krijgt hij een relatie. Hij houdt zoveel van haar dat hij voor haar zelfs Onno P. Wassenaar wil vermoorden. Helaas houdt Suzanne niet zoveel van Daniël als hij van haar. Teleurgesteld vertrekt hij uit Meerdijk door liefdesverdriet. Hij gaat sigaretten kopen en komt daarna nooit meer terug.

De rol van Daniël Daniël werd gespeeld door Wim Zomer.