Levensverhaal van Bowien Galema!

0
355

Bowien leren we kennen als galeriehoudster. Ze heeft een zwak voor Ludo Sanders. Ze krijgen een haat-liefde-verhouding. Soms zijn ze lief en soms zo afstotend. Zelfs als Ludo een relatie met Janine heeft gaat hij nog vreemd met Bowien. Dan kiest hij op een gegeven moment toch voor Janine en laat Bowien achter met een gebroken hart. Haar hart is echter niet alleen gebroken, maar hij zit ook vol haat.

Bowien ontdekt als 1 van de enigen dat Pete Jenssen niet echt is wij hij zegt dat hij is. Hij zegt namelijk dat hij de zoon van Jef is, maar dit is niet zo. Als ze tegen Pete zegt dat ze het weet sluit hij haar op in een container. Hij chanteert en martelt haar ook. Ze durft nu niks meer te zeggen. Wanneer alles al is uitgekomen wordt ze ook nog eens gearresteerd wegens achterhouden van informatie.

Robert, die op elke vrouw verliefd word, laat ook zijn oog vallen op Bowien. Ze hebben een relatie, vooral voor de sex. Als Laura er opeens achterkomt dat de 2 het met elkaar doen is ze zo boos dat ze Bowien aanvliegt. Ze belanden in de vijver van de Roseboom en gaan in de vijver al vechtend verder.

De echte grote liefde van Bowien is Stefano. Ludo gelooft hier echter niet in en vervloekt hun relatie. Hij zegt dat hij er alles aan zal doen om de relatie te beeindigen. Het lukt hem ook nog. Wanneer Bowien en Stefano in het geheim trouwen, gaan ze op huwlijksreis naar Finland. Ludo gaat hen achterna. Daar komt het tot een confrontatie tussen Bowien en Ludo. Bowien valt uiteindelijk in een ravijn, maar weet zich nog net op tijd vast te houden. Ze smeekt Ludo om haar te helpen maar hij weigert. Ze valt kilometers naar benden. Later wordt haar lichaam gevonden: Ze is dood.

Janine en Stefano willen wraak op Ludo en huren Yolanda in. Zij lijkt precies op Bowien. Ze stapt bij Ludo in bed en Ludo gek. Hij denkt dat Bowien weer tot leven is gewekt.

De rol van Bowien Galema werd gespeeld door Tanja Jess.