Intervieuw met Liza Sips: "Mark is gezellig in de kroeg"

0
611

Wil je weten wat voor dingen Liza Sips met haar GTST-collega's deed toen ze nog in de serie zat? Lees het hier:

Als ik verliefd ben, vertel ik dat als eerste aan….
Ruud! (Noud in de serie). Hem spreek ik heel veel, omdat we veel scenes samen hebben. Degene met wie je veel speelt, heeft natuurlijk ook dezelfde werktijden, dus logischerwijs zie ik Ruud veel meer dan alle anderen. GTST is niet een baan waarbij iedereen om negen uur aanwezig moet zijn en om vijf uur weer naar huis gaat. Soms is het zelfs zo dat je een collega-acteur twee weken niet ziet. Maar goed, Ruud zou het op dit moment dus als eerste horen als ik verliefd ben., maat dat is niet het geval.

Als ik slap wil ouwehoeren, ga ik naar….
Jeffrey! (Fos in de serie). Ik kan heel serieus met hem praten, maar soms kunnen onze gesprekken zo nergens over gaan. Jeffrey en ik delen een beetje dezelfde humor, die ontzettend flauw kan zijn. Soms maakt hij zulke droge opmerkingen dat ik de slappe lach krijg. En vaak oefenen we samen ook typische accentjes, waarbij we zelf uiteindelijk in een deuk liggen.

Als ik ooit nog eens een grapje wil uithalen met een van mijn collega's, kies ik als slachtoffer….
Robin! (Milan in de serie). Geen idee waarom, maar volgens mij is het heel leuk om hem een keer in de maling te nemen. Maar het moet niet te gemeen zijn. Ik zat net nog in de kappersstoel met hem en het viel me op dat hij best ijdel; zeker wat betreft zijn haar. Dus misschien is het wel leuk om eens een keer heel serieus tegen hem te zeggen:"Goh, Robin, wat hoor ik nou? Moet je haar er volgende week helemaal af?"

Als ik een acteeradvies wil, vraag ik raad aan…
Jette! (Laura in de serie). Zij speelt al 17 jaar lang de rol van Laura in GTST en heeft al heel veel ervaring. Ze heeft me gelijk als een soort pleegdochter opgenomen en zei meteen:"Als er wat is, of als je iets niet weet, moet je naar me toekomen hoor". Dat vond ik als nieuwkomer met weinig ervaring heel erg fijn. Ze heeft alles ook heel snel door bij mij. Als ik moet ben ofzo, dan ziet zij dat onmiddelijk.

Ik zou best op vakantie kunnen met….
Everon! (Bing in de serie). Zijn familie woont op Curaçao en volgens mij gaat hij daar heel vaak heen. Bovendien is Everon echt een lieverd en ik leer hem steeds beter kennen. Volgens mij is hij iemand die 's avonds lekker los kan gaan, maar overdag zijn rust kan pakken op het strand met een cocktailtje erbij. Precies zo'n vakantie waar ik zelf ook van hou.

Als ik zou worden lastiggevallen, zou ik de hulp inschakelen van….
Koert-Jan! (Dennis in de serie). Hij is echt een grote, brede, gespierde man en volgens mij is hij ook wel een type dat opkomt voor de mensen om zich heen. Als ik dus zou worden lastiggevallen, zou ik me veilig voelen bij hem. Hij heeft heel grote handen en volgens mij moet je daar echt niet mee in aanraking komen.

Als ik kledingadvies wil, vraag ik dat aan….
Marly! (Nina in de serie). Ik vind dat zij er altijd onwijs goed uitziet en een heel leuke kledingstijl heeft. Marly is iemand die gewoon draagt wat ze leuk vindt en dat vind ik stoer. Ik heb respect voor mensen die dat doen. Zelf doe ik dast ook wel, maar in iets mindere mate. Marly draagt soms heel aparte dingen en dan denk ik vaak: wow, hoe kom je op die combinatie? Aan haar kan ik ook rustig kledingadvies vragen en ik weet bij wie ik moet aankloppen als ik ooit nog schopadresjes nodig heb.

Als ik me net sta om te kleden, zou ik me doodschamen als ineens…. binnenkomt.
Niemand eigenlijk. Bij GTST kleedt iedereen zich heel vaak om, dus ik zie heel veel collega's die zonder T-shirt of in hun BH rondlopen. Dus eigenlijk hoef je je niet gauw ergens voor te schamen. Omkleden hoort gewoon bij dit vak. het zou voor jezelf ook heel vervelend worden als je je daar al voor schaamt. Zelf heb ik gelukkig over eht algemeen al niet zoveel schaamte.

Als ik de kroeg in wil, dan wordt het vast heel gezellig met….
Mark! (Jack in de serie). Dat is iemand die ik wel aan de bar zie hangen en met wie je ook een gezellige kletsavond kan hebben. Of hij goed danst? Dat weet ik eigenlijk niet. Maar hij is volgens mij wel een gezellige feestganger. Als ik hem op maandag vraag hoe zijn weekend was, vertelt hij meestal wel dat hij naar een kroegje of een feest is geweest. Mark is ook al heel lang van plan om eens met z'n allen een kroegentocht te gaan doen. Hopelijk gaat dat snel gebeuren, want dat lijkt me erg gezellig.

Als ik deze winter het ijs op wil, bind ik mijn schaatsen onder met….
Gigi! (Lorena in de serie). Met Gigi deel ik mijn kleedkamer bij GTST. Ik kan het heel goed met haar vinden we zijn allebei types die zeggen wat we denken. Het klikt heel goed en ik kan met haar over van alles en nog wat praten. Ik weet niet of ze van schaatsen houdt, maar ze heeft wel het postuur van een kunstschaatsster. Op school was ik de enige van de klas die met een stoel moest schaatsen omdat ik zo vaak viel. En dat is er nooit beter op geworden, dus als ik met Gigi zou gaan schaatsen dan wordt het lachen geblazen.

Liza speelde van seizoen 17 t/m seizoen 19 (2007-2009) de rol van Vickey Pouw in GTST.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Bron: G!rlz (meiden maandblad)