GTSTdag | 6 september 2011

0
73

Laura zit verontrust bij Tanya in de tent. Tanya ligt bewusteloos op de grond en wordt even later naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt ze geopereerd. Ze heeft een klaplong en gebroken ribben. Eenmaal in haar kamer doet ze net alsof ze nog bewusteloos is en laat ze Laura tegen haar praten, maar eigenlijk is ze gewoon wakker. Laura is ondertussen met het politiebureau allemaal dingen aan het regelen over de verdwijning van Jef.

Danny wordt in de tent gevonden door Rik, hij is zwaargewond. Ook hij wordt naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij geopereerd aan een gescheurde milt. Daarbij heeft hij echter wel veel bloed verloren. Rik heeft dezelfde bloedgroep als Danny en geeft bloed aan zijn broer. Danny overleeft de aanslag.

Rikki is lichtgewond geraakt bij de aanslag. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht voor controle en een plek op haar arm. Wanneer ze weer mag gaan zakt ze door haar benen, waardoor de arts toch nog wat testjes wil doen. Daarna mag ze naar huis. Wanneer Charlie Rik ophaalt en Sjoerd naar Edwin gaat, belt de arts naar Rikki. Het gaat goed met haar, maar ze mag geen medicijnen meer slikken in verband met haar zwangerschap. Rikki is in shock.

Held van de dag:
Rik, omdat hij bloed gaf aan Danny ondanks de ruzie

Quote: (Rik tegen Danny)"Mag ik dan nu eindelijk naar huis?,"

Stelling: Tanya overlijdt, waardoor nog steeds niemand weet waar Jef is.

7 september in GTST:
Jacks toekomst hangt aan een zijden draadje na een mededeling van zijn korpschef. Ook heeft Jack heel wat uit te leggen aan Lorena en haar moeder. Sjors probeert te achterhalen hoe het kan dat Wiet zover is afgegleden.

© GTSTistop, 2011