GTSTdag! 14 juni 2010

0
18

In Charlie's slaan Lorena, Charlie en Nina doodsangsten uit. De overvallers pakken het geld van de toonbank en willen het geld van de kluis ook. Charlie gaat het halen en geeft het hen. Dan wil hij alle siraden hebben van de meiden. Lorena en Charlie geven alles maar Nina wil de ring die ze van Dex heeft gekregen niet geven. Dan pakt de overvaller haar en slaat haar neer. Er zit bloed op haar hoofd en er komt bloed uit haar mond. Ondertussen zit Jack doodleuk te drinken aan de bar wanneer Rik hem waarschuwd dat hij niks van Lorena en Charlie heeft gehoord. Charlie is ondertussen de ring van Nina's vinger aan het schuiven. Het lukt niet, maar Lorena haalt shampoo waardoor het wel lukt. De overvallers gaan weg en dan komen Rik en Jack binnen met de politie. Er wordt een ambulance gebeld. Wanneer die er is en Nina wordt meegenomen zegt Jack tegen Charlie dat Lorena de eerste overval heeft verzonnen. Wanneer Jack weg is wil Lorena niks toegeven en gaat met Jef naar huis. Als ze de volgende dag op het kantoor komt wil ze niet dat Jack haar overhoort maar dat Rem haar overhoord. Ze wil ook dat Jack wordt verhoord vanwege dat hij zo laat bij de overval kwam.

Dex en Martijn zijn aan het praten over Praag. Martijn maakt hem duidelijk dat hij niet wil dat hij gaat, maar Dex is onverbiddelijk. Later bij Ludo thuis denkt Nina dat Dex met haar naar Parijs wil en dat Praag wegvalt. Dex wil hier echter alleen maar heen omdat hij een nieuwe ring voor haar wil kopen. Nina wil dit niet. Ze wil hem bij zich houden. Dan gaan de twee naar bed. De volgende morgen krijgt Dex te horen van Ludo dat hij morgen al naar Praag moet. Hij wil dit niet omdat hij bij Nina wil zijn. Ludo geeft hem de keus: Of hij blijft hier en kiest voor Nina en de baan gaat naar een ander, of hij gaat naar Praag.

Held van de dag:
Nina, omdat ze zoveel van Dex houdt dat ze de overvallers de ring van hem niet geeft.

Stelling: Dex moet kiezen voor Nina en Praag laten schieten!

15 juni in GTST:
In de ruzie tussen Jack en Lorena geldt voor allebei: aanval is de beste verdediging, en dus is het hard tegen hard. Dex staat voor een onmogelijke keuze: Nina steunen of naar Praag? En wat verwacht Ludo van hem? Met een prachtig persoonlijk gebaar helpt Jef Bing en Sjors bij een lastig huwelijksdilemma.