GTSTdag! 1 oktober 2010

0
309

De Koning bestaat 20 jaar en Noud en Lucas hebben de hele Koning klaargemaakt. Alle mensen zijn eral behalve Jef. Charlie gaat hem halen in het ziekenhuis, maar daar krijgt ze te horen dat hij er voor Lorena wil zijn. Daarom besluit Lorena om met Jef mee te gaan in de rolstoel. Daardoor is Jef toch nog op het feest en laten Noud en Lucas de film zien. Dan houdt ook nog Laura een kleine toespraak over alle mensen die in de Koning zijn geweest. Daarbij komen er beelden in beeld van de drie overleden castleden: Frederique Huydts, Guusje Nederhorst en Wik Jongsma.

Laura wil tegen Rutger zeggen dat het haar spijt en dat hij niet moet denken dat ze niks wil. Rutger vindt het niet erg zegt hij. Laura gaat dan met Irene praten en ze komt er toch uit dat ze met hem wil trouwen. Op het feest van Jef vraagt ze of Rutger het nog een keer wil vragen en dat doet hij. Ze zegt volmondig Ja. Iets daarna belt Rutger met een onbekend iemand over de vriendenkring van Laura. Hij is iets gemeens van plan.

Maxime en Amy gaan weg bij Ludo en Ludo zweert dat het nog niet klaar is. Wanneer Maxime en Amy net naar het feest willen gaan komt Ludo eraan. Hij wil met Maxime praten. Amy gaat ijs halen. Wanneer ze alleen zijn dwingt Ludo Maxime om de papieren te tekenen dat hij de voogdij krijgt. Dan denkt ze terug aan haar wurging door Nick. Doodsbang is ze. Dan pakt ze het pistool en richt die op Ludo. Ludo zegt dat ze dat toch niet durft hij pakt het af en zegt dat hij schiet als ze niet de papieren tekent. Dan dreigt Maxime dat hij het ook niet durft en dat hij haar alles heeft afgenomen door het schot. Nu gaat zij hem alles afnemen. Als ze over Nina begint wordt Ludo zo boos dat hij schiet. Maxime valt met een grote bloedvlek op de grond.

Held van de dag:
Jef, omdat hij toch naar zijn feest is gegaan en daar leuk alles over zich heen heeft laten komen.

Stelling: Maxime is dood

Quote van de dag: (Maxime tegen Ludo)"Sterkte,"

4 oktober in GTST:
Amy is getuige van een schokkend tafereel tussen Ludo en Maxime. Martijn is enorm enthousiast over zijn Afrika-plannen. Té enthousiast vindt Irene. Laura ontdekt dat Jef zijn bedenkingen heeft bij haar trouwplannen.