Flashback: Wraak van Maxime en Ludo op Martijn!

0
321

Wanneer Nina haar 21ste verjaardag geeft in Teluma ontploft de boel door een gasexplosie. Dex en Nina zijn gewond en liggen bekneld. Martijn komt er op tijd achter dat ze vast zitten en probeert ze te redden. Hij redt echter eerst Dex, terwijl Nina er zwaarder aan toe is. Doordat hij Dex helpt valt er een balk op Nina. Dan komt Ludo en die helpt Nina naar buiten.

In het ziekenhuis ligt Nina ongeveer een dag in coma. Wanneer ze ontwaakt, voelt ze haar rechterkant van het lichaam niet meer. De artsen geven een schokkend bericht af: Ze is aan die kant verlamd.

Ludo heeft het hier erg moeilijk mee en schakelt Lies de Weerdt in. Zij helpt Nina er weer boven op. Haar rechterarm zal echter altijd een steekpunt blijven. Ze zal die nooit meer volledig kunne gebruiken. Ludo is hier nogal overstuur over. Dan komt hij erachter dat Martijn dit ongeluk had kunnen voorkomen. Dit weet hij doordat Ronja het aan Maxime heeft verteld en Maxime weer aan Ludo.

Maxime en Ludo zijn woedend en gaan allebei een wraakplan verzinnen. Maxime richt zich op Barbara omdat zij op Martijn verliefd is. Ze vindt dat Barbara over haar ziekte moet liegen. Martijn trapt erin.

Ondertussen is Ludo druk bezig met zijn plan. Allereerst zorgt hij ervoor dat de praktijk van Martijn aan iemand anders wordt verhuurd. Dat lukt hem. Daarna probeert hij Irene in te palmen. Het lijkt hem dan ook te lukken, maar Irene komt door Martijn er op tijd achter dat Ludo niet het beste met haar voor heeft. Irene verbreekt de relatie.

Het plan van Maxime lukt echter niet goed, omdat Martijn erachter komt dat Barbara liegt over haar ziekte. Hij is klaar met Barbara en blijft een tijdje denken dat Barbara dit zelf allemaal gedaan heeft. Later komt hij er achter dat Maxime dit ook op haar geweten heeft.

Ludo is nog steeds niet helemaal klaar met Martijn en achtervolgd hem op een gegeven moment als hij naar de bakker gaat. Onderweg houdt hij Martijn tegen en bedreigt hem. Dan pakt hij Martijn arm en breekt zijn vingers. Nina, Dex en Maxime horen Martijn's geschreeuw en gaan erheen. Nina is woedend op haar vader.

Martijn doet aanklacht tegen Ludo en Ludo wordt overhoord op het politiebureau. Daar geeft hij een valse verklaring en gaat daarna naar Martijn toe. Hij vraagt hem of hij zijn aanklacht intrekt, dan zorgt hij ervoor dat hij zijn praktijk terug krijgt. Martijn stemt in en zorgt ervoor dat zijn aanklacht niet verder wordt uitgewerkt. Ludo houdt zich ook aan de afspraak en Martijn krijgt zijn praktijk terug.

Hoofdrolspelers:
Martijn Huygens (Peter Post)
Ludo Sanders (Erik de Vogel)
Maxime Sanders (Marjolein Keuning)
Nina Sanders (Marly van der Velden)
Dex Huygens (Emiel Sandtke)
Barbara Fischer (Charlotte Besijn)
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)