Flashback: Het weerzien van Rik en Danny!

0
281

Wanneer Anita overlijd is Rik kapot door vedriet. Vlak voor haar overlijden zijn ze nog samen naar de rommelmarkt geweest en heeft Anita daar een boek gekocht. Dat boek was geschreven door Danny de Jong. Ze leest het thuis en is helemaal verliefd erop. Ze laat ook Charlie het lezen. Wanneer Anita dus overlijd, ziet Charlie dat Rik in een dip zit. Ze gaat op onderzoek uit en komt aan het huisadres van Danny. Ze gaat erheen en belt aan.

Er doet een vreemde jongen open. Charlie vraagt naar Danny en de vreemde jongen haalt Danny op. Charlie is gelijk verblind door liefde. Ze vraagt of hij even met haar mee wil. In een café praten ze met elkaar over Rik. Danny besluit om niet naar Rik te gaan. Danny gaat weer weg.

Later neemt Danny toch weer contact met Charlie op. Danny gaat naar Rik. Danny en Charlie gaan naar het huis van Rik en wachten op hem. Wanneer hij thuis komt ziet hij zijn broer. Hij geeft hem een knuffel en wil hem opnieuw leren kennen.

Danny komt bij Rik in huis wonen. Het gaat een tijdje goed tot dat ze weer brieven gaan bekijken. Daardoor komen ze tot een gesprek over de jeugd van Danny en Rik. Ze krijgen er ruzie door en rik stuurt Danny dan ook weg. Danny wil eerst teruggaan naar zijn 'eigen' plek. Maar Ronja en Charlie houden hem tegen. Hij gaat weer naar Rik om het goed te maken. Het lukt.

Wanneer Danny zijn 2de boek aan het schrijven is, ziet Rik de titel: Het Weerzien. Rik wordt gelijk boos omdat dat te maken heeft met hem en Danny. Danny legt hem uit dat dit wel gebaseerd is op hen, maar andere hoofdpersonen heeft en ook andere dingen er in zitten. Rik stuurt hem alsnog weg. Toch kan Rik dit niet vedragen dat  hij zijn broer heeft weggestuurd. Hij vraagt Danny om het goed te maken. Danny stemt toe. En tot nu toe zijn ze weer broers voor het leven

Hoofdrolspelers:
Rik de Jong (Ferry Somogyi)
Danny de Jong (Jan Kooijman)
Charlie Fischer (Lieke van Lexmond)
Ronja Huygens (Alexandra Alphenaar)
Anita Dendermonde (Sabine Koning)